Search
Close this search box.

ЈАВНИ КОНКУРС за попуну упражњених радних мјеста у Општинској управи Општине Фоча

На основу одредби из члана 78.  Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе (“Службени гласник Републике Српске”, број 97/16) и члана 7. став 2. Правилника о јединственим процедурама за попуњавање упражњених радних мјеста у градској, односно општинској управи (“Службени гласник Републике Српске”, број 42/17), Начелник Општине Фоча расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста у

Општинској управи Општине Фоча

 

I  – Упражњена радна мјеста:

  1. Одјељење за општу управу:

1.1.  Самостални стручни сарадник за грађанска стања ————————————1 извршилац,

2.2.  Самостални стручни сарадник за нормативну дјелатност ————————–1 извршилац,

 

II – Опис послова

1.1. Самостални стручни сарадник за грађанска стања, води управни поступак за доношење рјешења о накнадном упису у матичне књиге, прибавља потребне доказе ради утврђивања чињеница, на основу којих се доносе рјешења, доставља обавјест и правоснажно рјешење у матичну службу ради накнадног уписа у одговарајућу матичну књигу, израђује рјешење о  погрешно уписаним чињеницама у матичним књигама и иста доставља матичној служби, ради провођења, израђује рјешење о промјениу  личног имена и иста службено доставља надлежним органима, пружа правну помоћ из области грађанских стања, води поступак ради утврђивања чињеница о којима се не води службена евиденција и издаје одговарајућа увјерења, води управни поступак у случајевима закључења брака када закључењу брака присуствује само један од будућих супружника и пуномоћник другог супружника, проводи административна извршења аката других државних органа, прати прописе из области која уређује грађанска стања, непосредно припрема Програм рада и Извјештај о раду, из дјелокруга свога рада, одговоран је за примјену интерних контролних поступака и процедура, прописаних за дјелокруг његовог рада, учествује у припреми и изради појединачних и општих аката, извјештаја, анализа и информација из надлежности Одјељења, учествује у раду комисија, обавља и друге послове по налогу начелника Одјељења и за свој рад одговоран је начелнику одјељења.

 

1.2. Самостални стручни сарадник за нормативну дјелатност, врши израду нацрта, приједлога одлука и других прописа, општих и појединачних аката Скупштине општине, њених радних тијела и Начелника општине и врши њихову припрему за објављивање, врши израду и одговоран је за правно-техничку обраду аката усвојених на сједници СО-е, пружа стручну помоћ односно даје стручно мишљење и учествује у поступку припремања и израде нацрта одлука, других прописа и општих аката Скупштине општине и Начелника општине, прати прописе који се односе на рад Скупштине општине, Начелника општине, Општинске управе и њених радних тијела и даје потребне приједлога у њиховој примјени, води поступак по пријави корупције у Општинској управи, у складу са Упутством о поступању са пријавом корупције и обезбјеђењу заштите лица која пријављују корупцију у Општинској управи и редовно информише Начелника општине о овим питањима, врши промоцију одредби Закона о заштити лица која пријављују корупцију и Упутства, поступак укњижбе општинске имовине (прикупља потребне доказе и предузима све потребне радње код надлежних органа у циљу укњижбе општинске имовине), прати прописе из дјелокруга послова радног мјеста, непосредно припрема Програм рада и Извјештај о раду, из дјелокруга свога рада, одговоран је за примјену интерних контролних поступака и процедура, прописаних за дјелокруг његовог рада, учествује у раду комисија, обавља и друге послове по налогу начелника Одјељења и за свој рад одговоран је начелнику одјељења

 

III – Радноправни статус

Запослени на радном мјесту под редним бројем 1.1. и 1.2. има статус службеника пете категорије и радни однос се заснива на неодређено вријеме.

 

 

 

 

IV – Општи услови:

–        да је држављанин Републике Српске, односно БиХ,

–        да је лице старије од 18 година,

–        да има општу здравствену способност,

–        да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест  мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

–        да није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања Конкурса,

–  да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи, у складу са чланом 44. и 45. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе и

–   да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом-члан IX став 1 Устава БиХ.

 

V –    Посебни услови:

За радно мјесто означено редним бројем 1.1. и радно мјесто означено редним бројем 1.2.

Висока стручна спрема завршен четверогодишњи студиј или први циклус студија са остварених најмање 240 ЕЦТС бодова или еквивалент, дипломирани правник, три године радног искуства у траженом степену образовања, положен стручни испит за рад у управи и познавање рада на рачунару.

 

VI – Потребна документа

Уз пријаву за учешће на Јавном конкурсу, кандидат прилаже доказе о испуњавању општих и посебних услова наведених у поглављу IV и V Конкурса.

 

–        Као доказ о испуњавању општих услова кандидат је дужан приложити:

1)   фото-копију увјерења о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

2)   извод из матичне књиге рођених,

3) потписану изјаву која је саставни дио обрасца/пријаве за јавни конкурс о испуњавању општих услова из алинеје 4, 5, 6 и 7 Конкурса.

 

–        Као доказ о испуњавању посебних услова, кандидат је дужан приложити фото-копије сљедећих докумената:

1)     диплому о траженој стручној спреми,

2)     увјерење о положеном стручном испиту за рад у општинској управи, односно изјаву којом се кандидат, уколико буде примљен у радни однос, обавезује да ће у року од шест мјесеци од дана запослења положити стручни испит,

3)     исправа којом се доказује радно искуство у траженом степену образовања (увјерење, потврда, рјешење или други акт из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство),

5)     исправа о познавању рада на рачунару (увјерење школе или друге институције која се бави обучавањем рада на рачунару, положен испит из информатике или другу исправу факултета, фото- копија индекса, диплома или друга исправа која потврђује стечено звање или занимање које је непосредно у вези са радом на рачунару, односно свједочанство о завршеној средњој стручној спреми о положеном предмету из информатике).

 

Кандидат који је стекао високо образовање по болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломи, у складу са одредбама прописа из области високог образовања. Само у случају да високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала кандидат је дужан да достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није издаван, односно да се не издаје.

 

Релевантност  доказа цијениће се у складу са чланом од 16. до 19. Правилника о јединственим процедурама за попуњавање упражњених радних мјеста у градској односно општинској управи (“Службени гласник Републике Српске”, број 42/17).

 

 

 

 

VII – Поступак избора

Са кандидатима који буду испуњавали услове Конкурса, Комисија за спровођење поступка обавиће интервју, а о мјесту и времену одржавања интервјуа кандидати ће бити благовремено обавјештени.

 

Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фото-копији и овјерену изјаву о испуњености услова из поглавља VI тачка 3) општих услова, као и увјерење о општој здравственој способности и увјерење о некажњавању.

 

Ако прворангирани кандидат не достави доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са ранг-листе успјешних кандидата да достави тражене доказе.

 

VIII – Рок за подношење пријава и објављивање Конкурса

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Конкурса.

Пријава за учешће на Јавном конкурсу је обавезна, подноси се на прописаном обрасцу „Пријава на јавни конкурс”, а може се преузети на интернет страници Општине Фоча и у Центру за услуге грађанима-шалтер сала Општине Фоча.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити разматране.

Документација приложена уз пријаву на Конкурс неће бити враћена кандидатима.

Пријаве се могу доставити лично или поштом на адресу: Општинска управа Фоча, Краља Петра Карађорђевића бр. 1. 73300 Фоча, са назнаком: „Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста у Општинској управи Општине Фоча”.

Јавни конкурс биће објављен у “Службеном гласнику Републике Српске” и дневном листу ‘Тлас Српске”, a биће објављен на званичној интернет страници Општине Фоча, али се та објава неће рачунати у рокове за пријављивање на Конкурс.

Ако Конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

За додатна обавјештења о Јавном конкурсу задужена је контакт особа Радмила Чајевић, службеник Општинске управе Фоча, телефон број: 058 210 558.

 

 

Број: 02-014-10/24

Фоча, 15.01.2024. године

 

 

 Начелник општине

Милан Вукадиновић

 

 

Поделите: