Search
Close this search box.

ФОЧА И ПЛУЖИНЕ ПРЕДСТАВИЛИ БОГАТУ ТУРИСТИЧКУ ПОНУДУ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У КРАГУЈЕВЦУ

Туристичка организација општине Фоча заједно са Туристичком организацијом општине Плужине своју богату туристичку понуду представила је на 6. Међународном сајму туризма и сеоског туризма који је одржан од 27. до 29. новембра у Крагујевцу.

 Заједнички штанд туристичких организација Фоче и Плужина био је један од незаобилазнијих штандова на крагујевачком сајму. Директор ТО Фоча Љепосава Ђајић, каже да су на сајму квалитетно промовисали туристичке производе обје општине.

-Представили смо све наше туристичке потенцијале. Сајам је био јако добро организован, добро посјећен, било је око 120 излагача, поред сајамског изложбеног дијела, приређен је и богат културно-забавни и едукативни програм. Задовољни смо и нашом презентацијом, учешћем на сајму као и бројем посјета-рекла је Ђајићева.

 Ђајићева додаје да су посјетиоци сајма у Крагујевцу највише интересовања показали за јединствену природу фочанског краја и исказали жеље за одмором на овим просторима.

 -Интересовање је увијек велико посебно за понуду НП „Сутјеска“ и рафтинга, посјетиоци су највише питали за наше програме, шта све могу да посјете, какве су цијене и све оно што интересује сваког човјека који жели да оде на одмор на одређену дестинацију-каже Ђајићева.

 Наступ на сајму је једна од активности пројекта Прекограничне сарадње у оквиру пројекта “Одрживи прекогранични развој општина Фоча и Плужине”, који финансира ЕУ, а који проводе општине Фоча и Плужине у партнерству са својим туристичким организацијама.

 Општина Фоча је у побратимским односима са србијанским градом Крагујевцом. Захваљујући добрим односима и сарадњи, ТО Фоча годинама је стални учесник традиционалног сајма у Крагујевцу.

 Међународни сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу је манифестација која има за циљ да промовише туристичке потенцијале, како Србије тако и земаља у региону.

 Овај Сајам окупља бројне излагаче – туристичке центре, бањска и климатска љечилишта, здравствено рекреативне и СПА капацитете, националне, регионалне и градске туристичке организације, као и туристичке агенције.

Поделите: