Search
Close this search box.

Одржана традиционална “Конференција беба” у Фочи

У Дјечијем парку у Светосавској улици, у присуству великог броја грађана синоћ је одржана манифестација “Конференција беба” чији је основни циљ популација наталитета, рађање дјеце и брига за дјецу.

На манифестацији је учествовало 90 малишана узраста до двије године старости, организовано је и такмичење очева у брзом пресвлачењу беба,  изабрана је  најмлађа, најстарија и беба са највише браће и сестара.

Титулу најмлађе бебе  и предсједника “Конференције” понио је Вукашин Зеловић који има шест дана, први потпредсједник је Ана Крушчић, док је Миона Милановић као најстарија беба међу пријављенима, други потпредсједник. Беба са највише браће и сестара је Јаков Станковић.

У забавном програму “Конференције беба”, учествовали су малишани Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” и КУД-а Фоча.

Манифестацију је свечано отворио начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, који је рекао да је ово једна од најљепших манифестација у нашем граду.

“Веома смо поносни на оволики број наших најмлађих суграђана, јер су они наше највеће богатсво. Породица има веома значајну улогу у нашем друштву као и одговорно родитељство”-рекао је Вукадиновић.

Он је додао да Општина реализује низ мјера када је ријеч о пронаталитетној политици, те да су одређена средстава за новорођено дијете незапослених родитеља, као и за финансирање процедуре вантјелесне оплодње.

Општина Фоча из буџетских средстава суфинансира трошкове пренаталног теста за труднице у износу од 300 КМ, свако треће и наредно рођено дијете помаже са 1.000 КМ и додијељује једнократну новчану помоћ за набавку зимнице или огрева породицама са троје и више дјеце, од којих је једно дијете малољетно.

Организатор манифестације је општинска Туристичка организација, а покровитељи општина Фоча и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Поделите: