Search
Close this search box.

ПРВИ ПРВИ ПУТ У ПОСЛИЈЕРАТНОМ ПЕРИОДУ РЕКОНСТРУИСАН ПУТ ДО ПРИЈЕВОРА

Макадамски пут од Тјентишта до Пријевора, у подножју Маглића, највише планине у БиХ, овог љета је реконструисан средствима општине Фоча, па се сада може и путничким возилом стићи на једну од најатрактивнијих локација Националног парка “Сутјеска”. Пут, дугачак двадесетак километара, проширен је, насут тампоном, добро утегнут и раскресан, за шта је општина Фоча издвојила 35.000 КМ.

Туристи до Пријевора више неће морати искључиво теренским, већ комотно и малим аутом. Пут је сада и довољно широк да се два возила могу мимоићи. Комплетно уређена путна инфраструктура обрадовала је посјетиоце најстаријег националног парка у БиХ.

-Долазим овдје већ шест година и драго ми је да чујем за новине, мислим да је корисно што је пут уређен, да ће посјетиоцима сада бити лакше да планинаре, а планирам и сам да се упутим том стазом-каже Стеван Петерк из Новог Сада.

Први пут након рата правац према Пријевору је реконструисан, захваљујући чему је повећан број туристичких посјета, каже директор НП “Сутјеска” Дејан Павловић:

-Путна стаза сада изгледа јако добро, и одмах смо за тридесет одсто више продали улазница како је реконструисана и јако је велика посјећеност туриста на Пријевору-рекао је Павловић.

Поделите: