Search
Close this search box.

САРАДЊА ФОЧЕ И БУГАРСКЕ АМБАСАДЕ ДОНОСИ ЗАЈЕДНИЧКЕ ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ

Дјечије игралиште у насељу Доње Поље захваљујући средствима Амбасаде Бугарске у БиХ у износу од 30 000 марака обновљено је, уређено и обогаћено новим реквизитима. Сарадња Фоче и Бугарске наставиће се и у наредном периоду у области културе, спорта и образовања, најављено је након данашње посјете амбасадорке Бугарске у БиХ Аугустине Цветкове овој општини.

Амбасадорка Бугарске у БиХ увјерила се да је дјечије игралиште у фочанском насељу Доње Поље обновљено и да је препуно дјечице која свакодневно бораве у уређеном амбијенту.

-Бугарска Владa финансирала је овај пројекат уређења игралишта и јако ми је драго да се дјеца овдје играју, радују и имају свој простор-задовољна је Цветкова.

Бугарска Влада подржаће инфраструктурне и друге пројекте који доносе боље услове за живот грађанима у РС и БиХ, а заједнички пројекти са Фочом су тек почели, рекла је Цветкова.

-Ово је тек први пројекат и врло је битан за остале, а ми ћемо наставити подршку, сагледати који су то још пројекти који се могу спровести у Фочи и биће још сигурно помоћи од Бугарске Владе-обећала је Цветкова.

У неколико година сарадње Фоче и Бугарске видљиви су резултати у области културе и умјетности. Бугарска, као чланица ЕУ, нуди могућности за ефикасније кориштење европских фондова.

– Амбасада Бугарске за неколико мјесеци расписаће позив за нове пројекте и ми се надамо да ћемо имати шансе да кандидујемо и релизујемо и друге пројекте. Изградња централног гријања у фочанској билиотеци и позоришту, градња новог вртића и систем водозаштите од ријеке Дрине само су неки од могућих пројеката са којима Фоча може да аплицира код Бугарске Владе-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

У оквиру заједничке сарадње коју је Фоча успоставила са бугарском општином Пештера овдашње Културно-умјетничко друштво радо је виђен гост на бугарским фестивалима. Плод сарадње била је и изложба бугарских сликара која је прије пар година гостовала у Фочи.

 

Поделите: