Search
Close this search box.

НА ТРАДИЦИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ УЧЕСТВОВАЛО 105 БЕБА- ПРЕДСЈЕДНИК НЕВЕНА ИВАНОВИЋ

Невена Ивановић, беба рођена прије осам дана, изабрана је за предсједника Конференције фочанских беба, а за потпредсједнике Лара Пејовић и Ана Станојевић.

На деветој смотри, учествовало је 105 беба, а право учешћа имала су дјеца рођена од Видовдана 2016. до Видовдана ове године.

Сандри Ивановић, мајци мале Невене, није било тешко да, тек што је изашла из породилишта, дође са бебом у Градско позориште гдје је одржана „Конференција беба“.

„Дивна манифестација. Наша Невена тек што је рођена и одмах је остварила успјех“, каже срећна мајка Сандра, којој је ово треће дијете.

За најпородицу проглашена је шесточлана породица Срђана и Наде Чанчар.

„Имамо четворо дјеце, од осам мјесеци до 15 година. Супруг ради, ја не, али није тешко, дјеца добро слушају“, каже мајка Нада.

Начелник општине Фоча Радисав Машић је напоменуо да локална управа већ пет година свако новорођено дијете чији родитељи не раде награшује са 1.000 марака, а исти износ издваја и за свако трећерођено дијете.

„Подржавамо и вјештачку оплодњу и отприлике од три до пет брачних парова годишње буде обухваћено тим видом помоћи. Имали смо веж резултате, рошено је неколико дјеце и то је највеће благо које те мјере доносе“, рекао је Машић.

Уз поруку да је вријеме за бебе- сада више него икад, трочћланом предсједништву беба и најпорподици уручене су награде, а пригодне поклоне добиле су све бебе учесници.

Конференцију беба занимљивим наступима увеличали су и малишани из Дјечијег вртића „Чика Јова Змај.

Локална управа организовала је ову манифестацију уз подршку Министартва породице, омладине и спорта Републике Српске.

 

Поделите: