Search
Close this search box.

ПОЧИЊУ МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Првомајским уранком код Планинарског дома “Забрана” у Фочи ће почети Мајске свечаности које се традиционално организују поводом 9. маја – Дана општине. Фочаци ће у наредних мјесец имати прилику да присуствују и уживају у бројним културним, образовним, духовним, забавним, али и спортским манифестацијама.

Дјечије представе, изложбе, концерти, мини сајмови и промоције бројних публикација и књига, уврштене су у календар мајских дешавања. Фочаке и њихове госте уочи Дана општине, у Градској дворани  8. маја очекује концерт сарајевске поп групе “Црвена јабука” , а 9.мај биће обиљежен свечаном сједницом Скупштине општине Фоча, на којој ће бити уручена општинска признања и награде.

Прољећни мини сајам креативаца биће одржан 11. и 12. маја на Градском тргу, а концерти КУД-а Фоча 11. и 18.маја у Градском позоришту.

Своју крсну славу, 12. маја,  прославиће Православни богословски факултет „Свети Василије Острошки“, а свечаности ће бити уприличене и 22. Маја, љетњег Никољдана, који је крсна слава општине и овдашњег Светониколајвеског храма.

У оквиру Мајских свечаности биће одржане и представе Народног позоришта из Ужица, Градског позоришта из Горњег Милановца, промоција Зборника радова о младобосанској поезији, изложбе фочанских и других сликара,  те организовани концерт класичне музике и дјечији маскенбал.

Мајске свечаности биће завршене 31. маја, промоцијом публикације “Обреновићи у музејским збиркама Европе” и Ноћним тркама које ће се одржати 2.јуна.

 

Поделите: