Search
Close this search box.

ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ЗГРАДЕ ЗА СОЦИЈАЛНЕ КАТЕГОРИЈЕ

У Фочи је данас потписан уговор о изградњи стамбене зграде са 12 станова у насељу Бараковац намијењене за смјештај породица из социјалних категорија.

-Радови ће ускоро да почну, а зграда би требало да буде завршена до половине наредне године-саопштено је из општине.

На истој локацији у току је градња још једне зграде са 20 стамбених јединица у којој ће бити смјештена лица која користе колективни центар у Миљевини.

-Вриједност ових инвестиција је око два милиона марака , а средства је обезбиједило Министарство за избјегла и расељена лица РС-додаје се у саопштењу.

Истиче се да се сутра завршава и технички пријем за 20 кућа које су изграђене за расељене Србе. Петнаест кућа већ је усељено, а преосталих пет биће усељено сутра.

Почетком грађевинске сезоне биће интензивирани радови на изградњи 25 кућа за бошњачке повратнике за које је, такође, потписан уговор о изградњи.

Из општине подсјећају да ће петнаест кућа за српске повратнике, чију изградњу финансира ресорно министартсво, бити изграђено и на подручју општине Устиколина.

-Сви ови послови, чија укупна вриједност прелази три милиона марака, биће завршени до љета наредне године-истиче се у саопштењу.

Поделите: