Search
Close this search box.

МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ ХРИЗОСТОМ РАДОСТ НИКОЉДАНА ПОДИЈЕЛИО СА ФОЧАНСКИМ МАЛИШАНИМА

Славским обредом, пригодним програмом и додјелом пакетића малишани, васпитачи и пензионисани радници Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” прославили су данас крсну славу Светог Николу. Прослава чудотворца у фочанској кући васпитања и игре увеличана је посјетом митрополита дабробосанског Хризостома, који је са малим и великим свечарима подијелио радост празника.

Чим пређу праг своје друге куће малишани почињу да се уче даривању, помагању другима, поклањању, правим и здарвим вриједностима, заједничарењу, али и прослављању крсне славе. Стечена знања о слављењу небеског заштитника њихове куће кроз занимљив програм пренијели су својим гостима.

Потом су заједно са митрополитом дабробосанским Хризостомом, свештенством и присутнима обавили славски обред.

Митрополит Хризостом, који је малишанима уручио и новогодишње пакетиће, честитао је славу свечарима Чика Јова Змаја.

-Да дјечица буду здрава, напредна, срећна , да их што више буде ако Бог да када будемо поново долазили, да градимо још један вртић, да се радујемо са њима и да што више српске правсоалвне дјеце имамо у вртићима-поручио је митрополит Хризостом.

Кућа у којој станује 163 малишана до године би коначно требало да добије нову адресу у насељу Доње Поље.

-Овај Никољдан ћемо памтити као историјски, јер су жеље малишана, родитеља и свих нас упослених услишене, тако да ће се у Фочи градити  нова вишефункционалана зграда вртића, чиме ће се коначно ријешити проблем недостатка мјеста и неусловности , и то је оно што је дали печат и нашој слави и цијелој овој години-рекла је Слађана Владичић, директорка вртића.

Нови објекат градиће се кредитним средствима, а за та намјене фочански парламент усвојио је одлуку о кредитном задужењу до два и по милиона марака. Преостаје тендерска документацију за израду главног пројекта и документација за избор извођача радова, што је задатак актуелне власти.

Начелник општине Радисав Машић истакао је да је вртић “Чика Јова Змај” постао препознатљива установа у Фочи, али и у цијелој РС по резултатима које заједно постижу малишани и вриједни васпитачи.

-То нас је мотивисало да кренемо у изградњу новог објекта који ће задовољити потребе нашег града јер ће имати капацитет који ће омогућити да и она дјеца која су сада на листи чекања дођу у вртић и ту проведу најљепше дане свога дјетињства и зато се сви томе и радујемо-рекао је Машић.

 

Поделите: