Search
Close this search box.

АМБАСАДА ЧЕШКЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ПОДРШКУ ЕКОЛОШКИМ ПРОЈЕКТИМА У ФОЧИ

Амбасадор Чешке у БиХ Јакуб Скалник разговарао је у Фочи са начелником општине Радисавом Машићем о економској ситуацији у овој локалној заједници и могућим пројектима у области екологије за које је амбасада заинтересована да пружи помоћ.

Скалник и Мамшић присуствовали су показној вјежби фочанских ватрогасаца, који су демонстрирали употребу развалног алата за спасавање у саобраћајним несрећама, чију су набавку заједно финансирали Амбасада Чешке и општина Фоча.

-Срећни смо да можемо да помогнемо ватрогасцима у Фочи у њиховом врло тешком и одговорном послу. Са начелником сам разговарао и о енергетској ефикасности, управљању отпадним водама и обнови канализације у чему би Чешка република могла помоћи-рекао је Скалник.

Машић је истакао да је развални алат значајна помоћ за опремање Територијалне ватрогасне јединице, која је ове године добила и два нова возила.

-Фоча је на раскршћу важних саобраћајница и доста је саобраћајних удеса, тако да ће овај апарат добро доћи. Захвални смо Чешкој амбасадаи која је учествовала са 20.000 марака, а наше учешће је десет хиљада-рекао је Машић и додао је да је Чешка амбасада заинтересована да помогне у пројектима заштите животне средине.

-Од водовода, па до депоније, као и тражења начина да комунални отпад другачије складиштимо. То су пројекти у којима видимо могућност за будућу сарадњу-навео је Машић.

 

Поделите: