Search
Close this search box.

ОДРЖАНО ВЕЧЕ ИНДИЈСКЕ МУЗИКЕ И ПЛЕСА У ФОЧИ

Вече индијске музике и плеса, поводом 70 година од самосталности ове земље, одржано је у Градском позоришту у Фочи, у организацији амбасаде Индије у БиХ.

На концерту је приказана богата традиција и култура ове азијске земље, традиционални плесови настали прије нове ере, са темама из митологије, легенди и класичне литературе.

Индијски умјетници, учитељи при Амбасади Индије  у Мађарској, пренијели су фочанској публици ритмове препознатљиве широм свијета.

-Обиљежавамо овај датум у четири града БиХ . Фочи смо представили индијску класичну музику и плес и кроз умјетност и културу настојимо да повежемо људе, дриге народе и културе и наше пријатеље-рекао је Т.П.С. Рават, директор Културног центра “Амрита Шер Гил”.

Сарадња Индије и општине Фоча договорена је приликом недавне посјете  нерезидентног амбасадора Индије, Рахула Чабре, овој локалној заједници. Како је истакао начелник општине Фоча Радисав Машић, договорено да сарадња почне културним догађајима, као и гостовањем ансамбла индијске музике који представља ову земљу:

-То је манифестација коју ћемо ми свакако реализовати, а и ово гостовање за нас је новина и један веома лијеп гест. Сарадњу и даље настављамо и ширимо и на друге области-рекао је Машић.

Индија, друга најмногољуднија држава на свијету, стекла је независност од Велике Британије 15.августа 1947. године. Седамдесет година након добијања независности тај догађај се прославља како у Индији, тако у многим државама широм свијета, па и у Босни и Херцеговини.

 

Поделите: