Search
Close this search box.

ВЈЕЧИТИ ДЕРБИ НА ФУДБАЛ ФРЕНДСУ У ФОЧИ

У Фочи сутра почиње традиционални Међународни турнир за младе фудбалере “Фудбал френдс”, уз учешће осам клубова, међу којима су и Црвена звезда и Партизан, који ће такмичење отворити од 19 часова.

Како преноси београдски дневни лист Блиц, Општина Фоча и “Фудбал френдс” 2005. године су иницирали и поново организовали “Међународни фудбалски турнир за младе (У17) Фудбал френдс”, као својеврсни наставак турнира који је одиграван у бившој СФРЈ у периоду од 1978 до 1989. године.

На овогодишњем турниру сем Црвене звезде и Партизана учествоваће и Ријека, Марибор, Вардар, Будућност из Подгорице, Жељезницар и домаћа Сутјеска.

Током турнира, у суботу, у Дому клултуре у Фочи, биће организован и панел под називом “Фудбал може много” на којем ће се пажња усмјерити ка значају фудбала и инклузији, а учествоваће начелник општине Фоча Радисав Машић, директор “Стритфудбал ворлда” из Берлина Владимир Борковић, предсједник “Фудбал френдс” Зоран Аврамовић, представници клубова који се такмиче на турниру, и, као гост, шеф Канцеларије Савјета Европе у Босни и Херцеговини Драгослав Штефанек.

Сам турнир промовише вриједности фер-плеја, толеранције и дружења међу младима и за циљ има промовисање региона и општине Фоча, те повећање квалитета сарадње и организације различитих социјалних и етничких структура кроз промовисање спорта (фудбала) као важне карике у ланцу који спаја младе људе, различитих националних структура и вера.

Досадашњи побједници турнира су: Црвена звезда (2005, 2011), Будућност Подгорица (2008, 2014), Њукасл (2009, 2010), Вардар (2006), Гроклин Пољска (2007), Динамо Загреб (2012), Свонси (2013), Олимпија (2015) и Ријека (2016).

 

Поделите: