Search
Close this search box.

УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Ребаланс буџета којим су укупна буџетска средства за ову годину смањена са 12 110 000 на 11 540 000 марака усвојили су данас одборници СО Фоча.

-Разлог за доношење ребаланса биле су промјене у приливу грантовских средстава због обустављања пројекта прекограничне сарадње са општином Ужице, која није испунила међународне услове, навела је у образложењу Мирјана Давидовић, начелник општинског Одјељења за финансије.

Појаснила је да је укупна вриједност овог пројекта била је 1 297 000 марака, а за ову годину је било предвиђено 850 000 марака.

-Општина је у међувремену склопила нове партнерске уговоре са међународним организацијама и вишим нивоима власти Републике Српске и БиХ, а укупна вриједност нових средстава износи 280 000 КМ-додала је Давидовићева.

Напоменула је да ће у овој години бити донесен још један ребаланс, због тога што се очекује прилив од пола милиона марака на основу пројеката који су одобрени или су у фази одобравања, а међу којима је и пројекат УНДП-а обнове Спортског центра “Партизан” чија је вриједност 150 000 марака.

На сједници су именовани директори општинских јавних установа. За директора Центра за културу и информисање изабран је Владимир Пантовић, Туристичке организације Љепосава Ђајић, Апотеке Фоча Радмила Павловић, Центра за социјални рад Снежана Голијанин, Музеја Стара Херцеговина Сњежана Кунарац, док је Слађана Владичић за вршиоца дужности директора Дјечијег вртића “Чика Јова Змај”.

Одборници су усвојили извјештаје општинскх инспекција- тржишне, здравствено-санитарне, ветеринарске, урбанистичко-грађевиснке, водопривредне и комуналне полиције.

Разматране су информације о квалитету воде из градског водовода, о изградњи хидроелектрана, о сарадњи са вјерским заједницама, о стању у областима културе и спорта, о здравственој, социјалној и дјечијој заштити.

Поделите: