Search
Close this search box.

НОВИМ ВАТРОГАСНИМ ВОЗИЛОМ ДО БРЖЕГ ГАШЕЊА ПОЖАРА

Територијалној ватрогасној јединици Фоча испоручено је најсавременије возило за гашење пожара и брзе интервенције, за чију набавку су Ватрогасни савез РС и општина Фоча издвојили 250 000 марака. Обогаћивањем возног парка фочански ватрогасци од сада ће моћи брже и лакше да одговоре свим изазовима, потребама грађана, али и цијеле локалне заједнице.

Послије више деценија фочански ватрогасци добили су најновије возило које ће им олакшати рад и повећати мобилност.Ватрогасни камион посједује све најбоље карактеристике, као и пратећу опрему за рад.

– У питању је возила које има резервоар запремине 5 500 литара воде, 300 литара пјене, пумпа нормалног и високог притиска, са витлима и бацачем преко којег може да се активира вода или пјена у зависности од потребе гашења пожара. Ово нам је заиста недостајало и значи нам пуно-рекао је Радојица Малиш, командир Територијалне ватрогасне јединице Фоча.

vozilo vatrogasci 1

Возило је набављено из намјенских средстава Ватрогасног савеза РС у износу од 200 000 КМ уз учешће општине Фоча од  50 000 марака.

Из локалне управе најављују још улагања у опремање Ватрогасне јединице.

-Наша Ватрогасна јединица броји 12 чланова. Прошле године смо набавили једно возило за брзе интервенције, остала возила су им углавном половна и нешто старија, тако да има потреба да  се јединица додатно опреми и тто је наш задатак и у будућности-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

На годишњем нивоу фочански ватрогасци зброје око 150 интервенција. Новим возилом брже ће стизати и до најудаљенијих одредишта на подручју Фоче и шире регије.

 

Поделите: