Search
Close this search box.

ЈАНУАРСКЕ СВЕЧАНОСТИ: ЗИМСКА ИДИЛА НА ПОПУЛАРНОМ ФОЧАНСКОМ ИЗЛЕТИШТУ

У оквиру Јануарских свечаности организован је излет на Планинарски дом „Забрана“. На популарном фочанском излетишту грађане су са куваним и вином и чајем  дочекали планинари.

Велики број Фочака, али највише наших млађих суграђана, своје слободно вријеме проводи данас на Забрани гдје влада права зимска идила.

zabrana-dom

Предсједник Друштва Карло Шимовић рекао је да је у Планинарском дому и околним стазама весела и раздрагана атмосфера и позвао суграђане да им се придруже.

-Радује нас што је данас на Планинарском дому највише дјеце, која заиста уживају. Скијају, санкају се, грудвају. Није хладно, влада права зимска идила, па ми позивамо још суграђана да нам се придруже. Дружење траје читав дан, а вечерас у 19,00 часова почиње свирка рок бенда „Параноид“-рекао је Шимовић.

zabrana-dom-2

Чланови Планинарског друштва „Зеленгора“ потрудиће се да током зимског периода врате стари сјај овом мјесту, које сваког Фочака подсјећа на дјетињство и зимске радости.

-Раније су дјеца овдје проводила читав зимски распуст и излазила су на санкање сваки дан. Ми ћемо организовати такмичења у санкању, скијању и грудвању, како би сви заједно вратили стари сјај Планинарском дому „Забрана“-рекао је Шимовић.

Поделите: