Search
Close this search box.

ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ КОНЦЕПТНИХ ПРИЈЕДЛОГА-ЛОКАЛНА ПАРТНЕРСТВА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Међународна организација рада (ИЛО) у оквиру пројекта који финансира ЕУ “Подршка локалним партнерствима за запошљавање у Босни и Херцеговини”, објавила је Позив за достављање концептних приједлога за учешће у конкурсу за додјелу бесповратних средстава.

Позив је отворен до 30. августа 2016. године за све општине и градове у Босни и Херцеговини, који се могу пријавити у партнерству са заводима за запошљавање, акредитованим образовним институцијама, предузећима, удружењима грађана укључујући локалне и регионалне развојне агенције.

Циљ позива је да утврди интерес за учешће у конкурсу за додјелу грантова у вриједности између 150,000 и 200,000 евра, који ће бити додјељивани у периоду од 2016. до 2018. године.

Приједлози пројеката требају бити фокусирани на стварање нових радних мјеста и подршку локалном развоју кроз институционализацију сарадње међу кључним локалним интересним странама.

Како би заинтересованим апликантима омогућили што бољи припрему и израду концепата пројектних приједлога, пројектни уред организује додатне инофрмативне консултације широм општина и градова у БиХ. Једна од консултација одржаће се сутра у Фочи у Центру за културу и информисање од 10 до 14 часова.

Укупна вриједност пројекта је 4,4 милиона евра, од којих су 3 милиона евра намијењена за додјелу бесповратних средстава локалним заједницама у БиХ.

Пројекат је дио шире подршке ЕУ локалном развоју и запошљавању у БиХ, а проводи га ИЛО са циљем да подржи самоодрживе, партнерски вођене активности у оквирима тржишта рада на локалном нивоу, како би се повећао приступ формалном запошљавању, посебно у подручјима погођеним поплавама у 2014. години.

Поделите: