Search
Close this search box.

УЛИЦА КРАЉА ПЕТРА УСКОРО У НОВОМ РУХУ

Комплетна реконструкција тротоара од раскрснице код зграде Општине до раскрснице код градског трга у Улици Краља Петра почеће наредних дана. Посао вриједан  243 000 марака  повјерен је предузећу “Србињепутеви”.

У главној градској улици ускоро  нови тротоари и расвјета.  Улица ће бити проширена за пола метра чиме ће се ријешити дугогодишњи проблем уске, а фреквентне коловозне траке, као и недостатка паркинг мјеста.

foca-glavna-ulica 2

У општини објашњавају да је ријеч о захтјевном и осјетљивом послу.

-Ово је један од оних пројеката које је утврдила Скупштина општине, односно који је увршен у Програм уређења градског-грађевинског земљишта, а који се финансира из буџета општине.  Комплетна десна страна улице добиће ново рухо, биће много љепша и уреднија, а биће регулисан и паркинг који ће се наплаћивати. Посао ће почети ових дана-рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Извођач радова тврди: све ће бити обављено у складу са израђеним пројектом и у задатом року од 60 дана.

-Ових дана потписаћемо уговор и почети одмах са радовима. Остаје нам да усагласимо позиције које су у приоритету, како би се током радова могао одвијати саобраћај и комуникација према објектима, односно како би били заштићени и радници и пролазници и возила-рекао је директор предузећа “Србињепутеви” Недељко Павловић.

foca-glavna-ulica

Током радова улица неће бити затворена за саобраћај, али из општине грађане позивају на разумијевање и опрез.

-Саобраћајница је фреквентна, па је због тога неопходан опрез и безбједност. Очекујемо да ће нам у томе помоћи и саобраћајна полиција, као и грађани који ће поштовати све оно што саобраћајном сигнализацијом буде регулисано-истичу општинари.

Најављују да би до краја грађевинске сезоне требало да буду реконструисане и уређене и остале градске и приградске саобраћајнице које су уврштене у Програм уређења градског-грађевинског земљишта.

Поделите: