Search
Close this search box.

ОК ФЕСТ: МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ О КОЈЕМ БРУЈИ РЕГИОН

Одличним концертима групе “Култур шок”, популарног хора “Вива вокс” и наступом Еде Мајке завршен је један од највећих музичких догађаја у Републици Српској, трећи “ОК фест” на Тјентишту.

У овој музичкој причи, испричаној у нетакнутој природи, за три дана уживало је више од 30.000 посјетилаца из региона и Европе. Публика је задовољна наступима, а извођачи мјестом гдје су наступали и пријемом, како домаћина, тако и публике.

Посљедњи фестивалски дан, недјеља, по много чему ће бити посебна, а и овај пут је дефинитивно потврдила чињеницу, коју многи посјетиоци истичу, да им је одлазак на “ОК фест” промијенио живот. Концерт Еде Мајке обиљежила је просидба. Један од младића у публици запросио је своју дјевојку. Едо им је и сам пожелио срећу, али и искористио прилику да каже да је Тјентиште једна од најбољих дестинација у региону.

– Ово је можда и најбоље мјесто на којем сам био, прекрасно је. Одличан фестивал, публика сјајна. Још увијек сам под утиском – истакао је популарни репер.

Само онако како то знају чланови “Вива вокса”, у јединственом тону, на крилима њихових гласова, публика је имала жанровски шаролико путовање. Нумере “Ду хаст”, “Љубав”, “Амено” и добро позната пјесма “Хајде Јано” само су дио спектакуларног наступа за памћење.

– Доћи овдје на Тјентиште нама је веома битно. Посјетили смо и споменик и осјетили смо се некако историјски важно. Почаствовани смо што смо позвани, а одушевљени смо реакцијом публике. Било је предивно – рекла је диригент хора Јасмин Лорин.

“ОК фест” је и овај пут поставио нове стандарде у садржајном и организационом смислу. Нема сумње и да је забиљежен рекордан број посјетилаца и да је испуњен циљ организатора – промоција Националног парка “Сутјеска” и заједничко дружење младих из земаља бивше Југославије.

– Заиста је овај фестивал прерастао и неке веће фестивале у региону, а ми имамо тенденцију да и даље растемо. Трудимо се да уведемо новине, доведемо што боље извођаче. Мотив су наши посјетиоци и њихове ријечи хвале, нарочито оне да смо “мали Вудсток” и “Југославија у малом” – рекла је портпарол фестивала Каролина Каралић.

Прва два дана “ОК феста” наступили су словеначки “Лајбах”, београдска група “Бабе”, Влатко Стефановски трио, “Ху си” из Котора, “Коља и гробовласници” из Бањалуке, те београдске рок легенде “Бајага и инструктори”.

У сарадњи са Операцијом Кино приказана су три филмска остварења на отвореном, а организована је и панел дискусија на тему: Омладински туризам – примарни туристички производ региона. Посјетиоци су могли да уживају и у чарима рафтинга на ријеци Тари и планинарењу до Трновачког језера.

Тјентиште и ОК Фест очарали су бројне Бањалучане, Сарајлије, Београђане, Сплићане, Требињце, али и младе из Француске, Шкотске, Мексика, Аргентине, који тврде да ће се увијек враћати. Осим за забаву, заинтересовани су и за туристичке потенцијале парка, Фоче, али и цијеле РС. Све то заједно шаље јасну поруку надлежнима да Сутјесци треба још улагања, труда и средстава, али и проширење смјештајних капацитета.

 

Поделите: