Search
Close this search box.

УСВОЈЕНИ БУЏЕТ ОПШТИНЕ ФОЧА 11 650 000 МАРАКА

 

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су буџет за наредну годину у износу од 11 650 000 КМ, што је у односу на овогодишњи повећање за 11,48 одсто.

На сједници је усвојен и ребаланс буџета за 2015. годину, који износи 10.570.000 и већи је за 120.000 у односу на планирани буџет.

Начелник општине Радисав Машић истакао је да да актуелна власт буџетску годину завршава са суфицитом, у износу од 120 000 марака, и за наредно љето најавио више капиталних пројеката које ће општина Фоча спровести заједно са Владом РС:

-Ми у наредној години завршавамо прву фаза обнове водовода, која се финансира кредитом Европске инвестиционе банке, припремамо пројектну документацију за преостале фазе. Потписујемо уговор са извођачем радова на обнови жељезног моста на Дрини, у вриједности од три милиона марака, за шта је дио средстава раније обезбијеђен из кредита, а дио од Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, док ће се преостали износ отплаћивати у наредних пет година-навео је Машић.

Он је додао да у наредној години слиједе радови на пробијањумакадамског пута десном обале Таре, за шта је у буџету планирано 200.000 КМ, као и замјенаградске расвјете “лед” сијалицама.

Скупштинска већина није прихватила амандман опозиције да се у оквиру ставке од 150.000 КМ за запошљавање приправника, 100.000 КМ намијени за производно запошљавање.

Машић је напоменуо да је 20 одсто средстава у овој години обезбијеђено са виших нивоа власти и од међународних организација, те да ће такав принцип рада бити настављен.

Поделите: