Search
Close this search box.

ЛОКАЛНИ ПАРЛАМЕНТ ОДЛУЧИО: ПЕЋИНА ЛЕДЕЊАЧА-ЗАШТИЋЕНО ПОДРУЧЈЕ

Одборници СО Фоча на данашњем 27. редовном засједању усвојили су Одлуку о заштити споменика природе „Пећина Ледењача“ којим је овај објекат проглашен природним добром и заштићеним подручјем због специфичних обиљежја и вриједности које посједује.

Заштићеним подручјем управљаће општина Фоча, а тек ће се накнадно утврдити да ли ће се користити у туристичке или истраживачке сврхе.

Разматрајући, на дневни ред накнадно уврштену,  понуду Предрага Павловића, власника фочанског хана, националног споменика, по цијени од  150 000 марака, локални парламент усвојио је закључке којима је исказао интересовање за куповину овог објекта.

Одборници су овластили начелника општине Радисава Машића да са власником усагласи понуду и детаљно договори купопродајну цијену, након чега ће за наредну сједницу доставити локалном парламенту приједлог одлуке,  о чему ће одборници коначно одлучити.

SO FOCA (1)

Представници локалног парламента усвојили су и Приједлог одлуке о утврђивању Нацрта одлуке о измјенама и допунама дијела Регулационог плана „Брод на Дрини“,  именован је Управни одбор ЈЗУ „Апотека Фоча“, а одборници су се упознали и о кредитном задужењу општине Фоча.

-Стање дуга Општине Фоча на основу три кредитна задужења износи 4,2 милиона марака. По постојећем задужењу на отплату доспијева 710 172 марака, што представља 8,49 одсто остварених изворних прихода из претходне године-наведено је у Информацији о кредитном задужењу Општине.

До краја засједања одборници су се информисали о положају пензионера на подручју општине, о стању у области борачко-инвалидске заштите, о мјесним заједницама, стању у областима лова и риболова, цивилне заштите као и о стању у области насиља у породици на подручју општине.

Четврта тачка дневног реда скупштине, Приједлог одлуке о водоводу и канализацији на подручју општине Фоча, приједлогом извршне власти, а одлуком одборника, преименована је у Нацрт одлуке. Након расправе усаглашено је да клубови одборника за петнаест дана, односно до 15. јула, доставе амандмане на Нацрт одлуке, како би се квалитетно израдио коначан Приједлог одлуке о водоводу и канализацији, који би се нашао на дневном реду наредног скупштинског засједања.

Информација о активностима удружења грађана и невладиних организација са подручја општине и утрошку средстава из буџета општине у 2014.године повучена је са дневног реда, јер нису сва удружења и НВО на вријеме доставили извјештаје.

Поделите: