Search
Close this search box.

ПОЧИЊЕ СAНАЦИЈА КЛИЗИШТА У ЈОШАНИЦИ

 

Уговор о извођењу радова на санацији клизишта „Јамаковина“ на локалном путу Фоча-Јошаница потписали су данас начелник општине Фоча Радисав Машић и генерални директор предузећа Мајнекс доо Пале,Вељко Голијанин. Радови, чија је вриједност око 175 000 марака, почињу током ове седмице, а рок за њихов завршетак је мјесец дана.

josanica sanacija ugovor 2
Начелник општине Фоча Радисав Машић каже да су геолошка испитивања и компликована техничка процедура диктирали почетак радова на санацији клизишта.
-Ово је прилика да се извинимо мјештанима Јошанице који су морали да чекају све ове процедуре које смо морали да испоштујемо, јер је ријеч о великој инвестицији и пројекту који је морао да подразумијева и геолошка истраживања и све остало што је неопходно за овако велике пројекте, па је и чекање дуготрајно-рекао је Машић.
Рок за завршетак радова, чија је вриједност око 175 000 марака, је тридесет дана, а у општини имају пуно повјерење у квалитет извођача радова, предузеће Мајнекс доо Пале.
– Тако да ће ово бити саобраћајница која ће одговорити свим стандардима , а самим тим и омогућити да наставимо асфалтирање пута према споменику у Хоџићима што је такође једна од инвистиција коју ћемо рализовати до краја ове грађевинске сезоне у Јошаници. Средства ћемо обезбиједити из буџета, односно након ребалaнса буџета, јасно ћемо дефинисати из којих средстава се финансира санација-рекао је Машић.

ugovor josanica
Грађевинске припрема за санацију клиишта у Јошаници већ су готове, каже генерални директор предузећа Мајнекс доо Пале Вељко Голијанин:
-Ми већ сутра улазимо у посао, већ смо направили припреме, схватили смо овај проблем, учинићемо све да се брзо заврши, рок ће бити испоштован, и неће бити никаквих других проблема-истакао је Голијанин.
Подсјећамо, клизиште је крајем јануара у мјесту Јамаковина однијело дио коловоза и МЗ Јошаница практично одсјекло од остатка општине. Саобраћај је тада званично обустављен. Упркос забрани, мјештани и даље користе ову саобраћајницу, јер је алтернативни пут преко Цвилина и Устиколине, који је доста дужи, у лошем стању.

Поделите: