Search
Close this search box.

ТРОДНЕВНИ ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДЕ НА ТЈЕНТИШТУ: ВИШЕСТРУКА КОРИСТ ЗА ОПШТИНУ ФОЧА

Све је спремно за ОК фестивал који ће се од 3. до 5. јула одржати на Тјентишту, договорено је данас на састанку чланова Феријалног савеза РС и представника општине Фоча, општинских установа и НП “Сутјеска”:
Идеју да врате младе у фантастични природни амбијент Сутјеске, што су поставили као циљ ове манифестације, организатори ће у потпуности ће реализовати. Већ је сигуран долазак двије и по хиљаде младих из цијеле регије, а сви расположиви смјештајни капацитети Тјентишта су резервисани. и поред тога интересовање за тродневну авантуру не јењава, а организатори траже и алтернативни смјештај за посјетиоце.
-Немамо довољно смјештајних капацитета за све заинтересоване, али смјештамо људе у рафтинг кампове на Бастасима, у приватном смјештају гдје год то може, од Тјентишта до Брода на Дрини, па чак и даље-каже Дубравко Сувара, предсједник УО Феријалног савеза РС.
Једини фактор на који организатори не могу утицати јесу временске прилике. Сви остали биће обезбијеђени, што су и усагласили на данашњем састанку,
-Договорили смо да све службе буду у приправности, од санитетског обезбјеђења до вршења редовних комуналних услуга, присуства полиције и безбједносних агенција, а ту је наравно и пожарни сегмент, ватрогасне екипе биће ту да не би случајно дошло до било каквог угрожавања природе-додао је Сувара.
Све своје расположиве капацитете и инфраструктуру младима ће понудити НП “Сутјеска”.
– Сва инфраструктура је у функцији, од рекреационог језера, до урбаног дијела гдје ће се одвијати главни дио фестивала. Све зелеен површине биће уређене, сав процтор очишчен, тако да ћемо учинити све да не дође до било чега што би пореметило комплетан амбијент-рекао је Зоран Чанчар, директор НП “Сутјеска”:
Начелник општине Фоча, Радисав Машић, каже да локална заједница има вишеструку корист од фестивала младих:
-Како у туристичком смислу, тако и у промотивном смислу. Ми у вријеме одржавања фестивала нећемо имати практично слободних мјеста за издавање у области угоститељства, а наша туристичка понуда, рафтинг, национални парк Сутјеска и цијела општине доћи ће до пуног изражаја, а ми ћемо се сви потрудити да будемо то што јесмо, добри домаћини-рекао је Машић.
Ок фест један је и од најбољих примјера омладинског туризма, који је све више популаран у свијету.
Заинтересованост за овај фестивал који се одржава у најстаријем националном парку БиХ, Сутјесци, премашила је сва очекивања а организатори, Феријални савез РС и НП “Сутјеска” очекују долазак на хиљаде младих из свих крајева бивше Југославије.
Подсјећамо, у фестивалском дијелу програма за посјетиоце првог дана свираће “Забрањено пушење”, “Елементал” и “Бркови”. У суботу, 4. јула свирају “Eyesburn”, “Bad Copy” и “Рундек Kарго Трио”. Посљедња ноћ фестивала резервисана је за “Електрични оргазам”, “Darkwood Dub” и “Хладно пиво”. Улаз на све концерте је бесплатан.

Поделите: