Search
Close this search box.

„ДАНИ БИЛЕЋКИХ ПРОИЗВОДА И СТВАРАЛАШТВА 2015“ У ФОЧИ

 

 

У поводу предстојеће манифестације „Дани билећких производа и стваралаштва 2015“општина Билећа представила је  данас у Фочи своју богату туристичку презентацију и позвала све учеснике који желе да излажу и посјете сајам, да за викенд дођу у Билећу. Циљ дводневне  манифестације је промоција Билеће као туристичког мјеста, али и скретање пажње инвеститора на потенцијале ове херцеговачке општине.

Фочаци су имали прилику да се детаљно упознају са манифестацијом “Дани билећких производа и ствралаштва 2015”, који се већ другу годину, одржавају уовој општини. За предстојећи викенд, 20. и 21. јуна ова манифестација окупиће на стотине излагача из Требиња, Невесиња, Љубиња, Херцег-Новог, Никшића и Берковића, из свих сектора привреде, умјетности и стваралаштва, а очекује се више хиљада посјетилаца.

dani bileckih

Потпредсједник општине Билећа и члан ОО манифестације “Дани билећких производа и стварлаштва” Немања Папић позвао је руководство општине Фоча, али и све заинтересоване привреднике и грађане да посјете Билећки сајам. Раније су ову манифестацију промовисали широм Херцеговине.

-Покрили смо комплет регију са презентацијом,наилазимо на добар одзив и мислимо да је ово одлична прилика да представимо Дане билећких производа и стваралаштва-рекао је Папић.

У Организационом одбору објаснили су да је повод за настанак ове манифестације било шестогодишње окупљање бивших питомаца „Билећанаца“ познате Школе резервних пешадијских официра у бившој СФРЈ кроз коју је прошло преко 60.000 људи. Да би употпунили програм њихових сусрета и представили град, први пут прошле године организовали су манифестацију под називом „Дани билећких производа и стваралаштва“. Посјета која је премашила очекивања, оправдала је организацију:

-Сајам је прошле године имао између седам и осам хиљада посјетилаца, процјена је да је половина домаћих, а половина из регије и шире дошла. Ове године очекујемо око 10 000 посјетилаца. Када су у питању бивши питомци Школе резервних официра прошле године смо имали 450, а ове године имамо најављено око 700 бивших питомаца из свих југословенских република-рекао је Папић.

dani bileckih 3

Овогодишњи билећки сајам обогатиће и гастро-манифестација “Цицваријада”, за коју се до сада пријавило 22 ресторана и групе, који ће се такмичити у спремању овог традиционалног српског јела. Осим презентације, Фочаци су имали прилику да се увјере у врхунски хвалитет овог аутохтоног специјалитета. То је био и гастрономски позив организатора представницима општине, привреде, и грађанима да не пропусте Билећки сајам.

Поделите: