Search
Close this search box.

ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О ВИШЕ НАЦРТА ЗАКОНА ИЗ ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске организовало јеуФочи јавне расправе о нацртима шест закона из области пољопривреде.

Одржане су расправе о нацртима Закона о вину, Закона о јаким алкохолним пићима, о измјенама и допунама Закона о храни, Закона о сточарству, измјенама Закона о ветеринарству,  измјенама и допунама Закона о пољопривредним задругама, каои о Стратешком плану развоја пољопривреде и руралних подручја Републике Српске 2015-2020.

Истакнуто је да нацрти шест закона из области пољопривреде у Републици Српској имају за циљ, прије свега, усклађивање домаћег са законодавством ЕУ, те јачање домаће пољопривреде.

Помоћник министра за пољопривреду, прехрамбену индустрију и рурални развој Зоран Ковачевић истакао је да је обавеза ресорног министарства да домаће законе усклади за законима које имају земље ЕУ, али не по сваку цијену, да не би била нарушена домаћа производња.

Представници министарства, прије јавне расправе,разговарали суса замјеницом начелника општине Фоча Раденком Срндовић о побољшању Правилника о подстицајима ио избору стратешког правца развоја пољопривреде.

Поделите: