Search
Close this search box.

Почео јубиларни десети Фудбал френдс – познати парови

Јубиларни десети Меđународни омладински турнир “Football friends”  почиње у 16 часова утакмицом „Работничког“ из Скопља и „Олимпије“ из Љубљане. Други сусрет игра се од 17 часова и 30 минута, снаге ће одмјерити новосадска „Војводина“ и подгоричка „Будућност“. Трећа четвртфинална утакмица на распореду је у 19 часова и 15 минута, играће београдска „Црвена звезда“ и „Ријека“, и у последњем сусрету играју домаћа  „Сутјеска“ и сарајевски „Жељо“. Меч почиње  у 20 часова  и 45 минута.

Предсједник Организационог одбора  и начелник општине Фоча Радисав Машић, каже да је Фоча спремно дочекала све екипе. „Жеља нам је да овај турнир траје и да сви који дођу оду са жељом да се поново врате.  Очекујемо добру игру, фер и коректно навијање и суђење“ рекао је Машић.

На званичном представљању екипа и жријебању парова, учесници јубиларног турнира “Football friends” истакли су да је ово један од најквалитетнијих омладинских турнира у Европи, те да је свима жеља да свој клуб и земљу из које долазе представе у што љепшем свјетлу.

Секретар Омладинске школе фудбалског клуба “Црвена звезда” Дејан Цветковић истакао је да су црвено-бијели на турниру присутни свих десет година и да увијек долазе са највећим амбицијама.  “Најважније од свега је дружење дјечака и њихова жеља за успјехом, да схвате фудбал као игру и надметање са пуно жара уз фер-плеј”, рекао је Цветковић.

Тренер младих играча “Ријеке” Данијел Шарић изразио је очекивање да ће публика уживати у њиховом сусрету са “Црвеном звездом”. “Част нам је што учествујемо на овако јаком турниру. Знамо шта је `Звезда` значила у бившој Југославији и да је и данас велики клуб, али не замарамо се превише. И остале екипе су квалитетне и можемо само обећати да ћемо се максимално потрудити да прикажемо добар фудбал, а нека у вечерашњој утакмици побједи најбољи”, додао је Шарић.

“Будућност” из Подгорице на овој спортској манифестацији учествује редовно од 2007. године. “Ми се овдје више не осјећамо као гости, већ као домаћини. Дошли смо са истим тренером са којим смо 2008. године освојили четврти турнир `Пријатељи фудбала` и надамо се да ћемо имати запажен наступ”, истакао је директор Омладинске школе ФК “Будућност” Војислав Пејовић.

Представници домаће “Сутјеске” поручили су да њихов клуб можда није велики и славан као остали учесници, али да то не значи да не могу бити велики и добри домаћини.

Поред спортских сусрета за сутра је најављен Гастрофест у 18 часова у ресторану „Деветка“  и округли сто на тему „Фудбал – више од игре“ у сали Центра за културу и информисање од 12 часова. Округлом столу на којем ће се размјенити мишљења и искуства о фудбалу некада и сада  присуствоваће и амбасадори Србије, Црне Горе, Словеније  у БиХ Станимир Вукићевић, Драган Дјуровић и Изток Грмек.

Свечано отварање десетог „ “Football friends” “ је вечерас у 19 часова на Градском стадиону.

 

Поделите: