Search
Close this search box.

Срђан Станковић изабран за предсједника Борачке организације Фоча

Борачка организација општине Фоча данас је одржала редовну шесту Изборну скупштину, на којој су изабрана радна тијела Борачке организације.

На данашњој сједници изабран је предсједник Скупштине БО Фоча и његов замјеник, предсједник Предсједништва и седам чланова Предсједништва, пет чланова Одбора породица погинулих бораца и Одбор ратних војних инвалида.

За предсједника Скупштине Борачке организације Фоча поново је изабран Милош Томовић, који је истакао да је статус демобилисаних бораца у Фочи и у читавој држави тежак. Како наглашава Томовић, у Фочи је скоро више од 70 одсто учесника рата незапослено, што прелази цифру од 3000 демобилисаних бораца: „До сада смо ријешили многа питања демобилисаних бораца и породица погинулих бораца везана за стамбено збрињавање и школовање дјеце погинулих бораца. И даље нам је највећи проблем рјешавање питања незапослености демобилисаних бораца јер заиста их је пуно који су евидентирани на Заводу за запошљавање, у Фочи их је преко три хиљаде“, рекао је Томовић.

За предсједника Предсједништва Борачке организације Фоча изабран је Срђан Станковић, борац прве категорије. Станковић истиче да је досадашње предсједништво радило добро и ефикасно рјешавало проблеме бораца, али да увијек може боље, чему ће и он тежити у току свог мандата: „Досадашње Предсједништво радило је добро, али и ново ће се потрудити да ради још боље. У наредном периоду радићемо на већем запошљавању демобилисаних бораца и обезбјеђивања пензије за оне борце којима ратни стаж није уплаћен. Тражићемо да запошљавање демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца буде приоритет у локалној заједници“, истиче Станковић.

У наставку Скупштине Борачке организације Фоча изабран је њен надзорни одбор и два делегата који ће фочанске борце представљати у Борачкој организацији Републике Српске, Милош Лазовић и Милика Радовић.

 

Поделите: