Search
Close this search box.

10. Међународни омладински фудбалски турнир “Фудбал френдс” СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ

На Градском стадиону у Фочи свечаним дефилеом учесника и уношењем заставе турнира, отворен је 10. по реду Међународни омладински фудбалски турнир Фудбал френдс.
Поред многобројних грађана свечаном отварању присуствовали су и представници Министарства породице омладине и спорта Републике Српске, амбасадор Републике Словеније у БИХ, Изток Грмек, посланици у Народној скупштини Републике Српске, бивши спортисти и истакнути фудбалери некадашње заједничке државе, као и представници спонзора.
Поред општине Фоча, покровитељове манифестације је и ове, као и прошле године, Министарство породице омладине и спорта Републике Српске.
На свечаном отварању присутнима су се обратили Зоран Аврамовић директор асоцијације “Фудбал Френдс” и Радисав Машић, начелник општине Фоча, који је и отворио турнир.
“Ово су најбољи млади фудбалери, будући репрезентативци својих држава и ово је турнир који, једини у Европи, окупља овај узраст. Општина Фоча је упркос економској кризи и бројним тешкоћама, успјела да на највишем нивоу организујеовај турнир и да одржава традицију. Због тога су и спортисти и организатор заслужили све похвале и честитке” – рекао је Аврамовић.
Отварајући турнир начелник општине Фоча Радисав Машић је, између осталог рекао: “Фудбал френдс није само смотра најбољих младих фудбалера, већ је у исто вријеме и прије свега, велика школа пријатељства и другарства. Ово је потврда да је фудбал радост игре.
Урадили смо све да обезбиједимо најбоље услове за одржавање овог турнира а грађани Фоче ће, као и увијек до сада, показати и доказати да смо добри домаћини.
Позивам младе фудбалере и њихове тренере да се на терену понашају фер и коректно, да покажу оно најбоље што су научили у својим фудбалским школама. Судије молимо да не буду навијачи, а вас поштовани грађани, молимо да навијате за фудбал.
Нека сви учесници турнира буду побједници, а нека пехар најбољег понесе екипа која је највише показала на турниру”.

Прије свечаног отварања одржана је и конференција за медије и обављено жријебање парова.

Поделите: