Search
Close this search box.

Фочански спасиоци данас и сутра се враћају у наш град

Екипа од 40 рафтера из Фоче која се од четвртка налази на поплављеном подручју града Бијељине и која је непрестано радила на евакуацији становништва из бијељинских села која су била угрожена водом требала би данас стићи у Фочу. Њихов долазак очекује се око 15 часова. Наши рафтери јуче су евакуисањем најугроженијег села у Бијељини, Велиног Села, завршили мисију спасавања становника Семберије. Како су  испричали у телефонском разговору за Радио Фочу, већина становништва које је било угрожено евакуисано је из својих кућа, с тим да није било времена и могућности да се евакуише сва стока.

Екипа наших рафтера која је била распоређена у потопљеном Обреновцу, на молбу Жандаремије МУП-а Србије и данас је остала у том граду. У Обреновцу се вода повлачи, а по њиховим ријечима већина становништва из овог града је евакуисана. У Обреновцу је остао и дио становништва који није хтио напустити своје домове. Рафтери из Фоче тренутно  џиповима достављају храну, воду и хигјенске препарате за дио становништва који није евакуисан из града. Долазак наших рафтера из Обреновца очекује се сутра, а они су сви добро и здравствено стање им није угрожено.

Чланови Спасилачког клуба Волф, првобитно су били распоређени у Добоју. Од јуче они се налазе у Брчком. Како нам је рекао предсједник Клуба Ненад Иконић, јуче је стање у Брчком било тешко а додатну конфузију међу становништвом стварају непровјерене информације. -“За нас нема одмора, нон-стоп смо на чамцима и евакуишемо становништво“, изјавио је Ненад Иконић. Један дио тима Волфа данас ће стићи у Фочу, док ће други дио спасилаца ноћас кренути из Брчког.

Поделите: