Search
Close this search box.

ФОЧА УПУТИЛА КОНВОЈ ПОМОЋИ У ДОБОЈ

Кризни штаб општине Фоча упутио је данас први конвој хуманитарне помоћи коју су грађани Фоче прикупили у претходна два дана. Поплавама угроженом становништву у два камиона и три комби возила послати су храна, лијекови, ћебад, средства за личну хигијену и друге потрепштине.

Вриједност помоћи која је упућена је око 50.000 КМ рекао је начелник општине Фоча Радисав машић те истакао да се акција прикупљања помоћи за становништво угрожено поплавама и даље наставља. “Ту је највише хране за дуготрајним роком употребе, затим дјечије хране, гардеробе, чизама и ћебади. Ово је само почетак акције, којој су се грађани масовно одазвали”, истакао је Машић.

Он је навео да су велики допринос дали волонтери Црвеног крста, омладинских и студентских организација, као и привредни субјекти који су уплаћивали средства за куповину намирница, те апеловао на све грађане и привредне субјекте да се у наредним данима одазову хуманитарној акцији.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Снежана Ковач каже да ће сљедећи контигент помоћи бити упућен тамо гдје буде најпотребније, те да ће о томе одлучивати Републички кризни штаб.

У пратњи конвоја је и седам студената из Добоја, који ће на један дан обићи своје породице.

Универзитетска болница Фоча спремила је лијекове, изулин, те  рукавице, маске и други санитетски материјал. Дирекор Болнице Вељко Марић је истакао да они   припремају студентске радне водове који ће радити на санацији поплављеног подручја.

У Фочи је спреман и радни вод Православног богословског факултета, које би Републичка управа Цивилне заштите требало да упути на неко од поплављених подручја

Поделите: