Search
Close this search box.

Нове клупе на Градском тргу

На Градском тргу у Фочи и на појединим туристичким дестинацијама на подручју општине постављено је 30 нових клупа. Градски трг богатији је за седам клупа, док су остале 23 постављене на локацијима Рафтинг центра Бастаси, Брионима, те у парковима у граду.

Куповина и постављање клупа финансирано је средствима Прекограничног пројекта општина Фоча и Плужине, а ова инвестиција је коштала 11.000,00 марака, навела је замјеник начелника општине Фоча и координатор општине у пројекту Раденка Срндовић: -„ У току је имплементација пројектне активности постављање лаке инфрастуктуре. Раније смо дистрибуирали контејнере и комуналне канте а сада 30 клупа које су постављене на Градском тргу, Рафтинг центру Бастаси, у парковима у граду, на шеталишту између два моста те на Брионима. То су локације гдје туристи највише бораве а нова и постојећа инфрастуктура довешће до тога да се они више задржавају у Фочи“ – закључила је Срндовићева.

Пројекат Одрживи развој општина Фоча и Плужине траје до краја фебруара 2015. године. У наредна два мјесеца, између осталог, вршиће се обуке за пољопривредне произвођаче и туристичке раднике, истакла је Марија Бакрач, менаџер пројекта: -„Када су у питању обуке за туристичке раднике вршиће се обуке за скипере у Фочи и обуке за спасиоце. У наредном периоду планирали смо да поставимо шест инфо табли, три у Фочи и три у Плужинама, гдје ће се поставити и један видиковац“ – заклучила је Бакрачева.

Подсјећамо, вриједност Пројекта прекограничне сарадње општина Фоча и Плужине је 364 000 евра. Пројекат финансира Европска унија, док су ове двије локалне заједнице обезбиједиле 60.000,00 еура.

Поделите: