Search
Close this search box.

Првачићима по 100 КМ

Како би родитељима олакшали припрему дјеце за полазак у школу, 1. септембра,  у општини Фоча одлучили су да свим првачићима поклоне бон у вриједности од по 100 конвертибилних марака. У ОШ „Свети Сава“ додјела је планирана на пријему првачића у 10.00 часова, док је у  ОШ „Веселин Маслеша“ у 12.00 часова.

Први пут општина Фоча опредијелила се за једнократну помоћ родитељима првачића. Поклон бон следује све родитеље, каже начелник Милан Вукадиновић.

-На тај начин помоћи ћемо родитељима, а на њима је како ће то искористе, било за набавку опреме за школарце или неке друге потребе. Мислим да је то најбољи вид помоћи који први пут уводимо. Позвао бих све родитеље да првог дана школе у основним школама дођу са својом дјецом како бисмо подијелили те бонове-рекао је Вукадиновић за Радио Фочу.

На овоме се неће стати, каже Вукадиновић и додаје да разматрају наредне могућности и помоћи родитељима и основцима.

-Наредне године увешћемо куповину нових уџбеника за основце од петог до деветог разреда и то ће бити пракса за даље, као вид помоћи у овој тешкој економској ситуацији када се људи готово свакодневно лавовски боре-казао је Вукадиновић.

Вукадиновић је најавио и додатну новчану помоћ вишечланим породицама за набавку огријева и зимнице, као и подршку породицама у којима нико не ради.

РАДИО ФОЧА

Поделите: