Search
Close this search box.

Вукадиновић и Aврамовић Џајићеви гости – разговарали о развоју турнира у Фочи

У сусрет 17. Међународном омладинском турниру Фудбал френдс, идејни творац тог фочанског бренда Зоран Аврамовић и начелник општине Фоча Милан Вукадиновић били су данас гости предсједника Фудбалског савеза Србије Драгана Џајића са којим су разговарали о значају и развоју омладинског фудбала, те о могућностима унапређења самог турнира.

Вукадиновић је истакао да му је велика част и задовољство што је имао прилику да разговара са легендом и првим човјеком српског фудбала.

“Господин Џајић је истакао значај самог омладинског фудбала и турнира у Фочи. Позвали смо га, наравно, да присуствује турниру и имамо обећање да ће, уколико он не буде могао, присуствовати неко од његових најближих сарадника што је велика част и задовољство за наш град, наш клуб и фочански спорт уопште”, изјавио је за Срну Вукадиновић након састанка у Београду.

Он је најавио да ће 17. сусрет пријатеља лопте на стадиону крај Ћехотине бити одржан од 28. до 30. јула, а учествоваће осам омладинских екипа из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Сјеверне Македоније.

“Имаћемо фудбалски спектакл какав смо одржавали и ранијих година, опет са императивом да га додатно унаприједимо и додатно мотивишемо нашу ђецу и омладину ка спорту, ка образовним и другим вриједностима које спорт пружа”, нагласио је Вукадиновић.

Фудбалски савез Србије, додао је Вукадиновић, наћи ће начин да помогне турнир у Фочи, а први човјек ФСС-а обећао је да ће, ако не за сам турнир, неком другом приликом посјетити град на обалама Дрине и Ћехотине, који је одавно препознатљив по омладинском фудбалу.

Саставни дио сваког Фудбал френдса јесте и округли сто на којем представници клубова учесника и фудбалских савеза разговарају о омладинском фудбалу.

Ове године округли сто носи назив “Фудбалска академија – друго име за будућност”, по истоименој књизи Зорана Аврамовића, предсједника Асоцијације Фудбал френдс.

“Упознали смо Драгана Џајића на који начин организујемо турнир, ко ће све учествовати, како смо замислили округли сто на који су за сада учешће потврдили Владимир Петровић Пижон, као члан Управног одбора Фудбалског савеза Србије, Горан Пандев чија је академија “Пандев” скоро продата једној америчкој фондацији за фудбал”, каже Аврамовић.

Позиви су упућени свим фудбалским савезима из којих долазе учесници, а између осталих, додаје Аврамовић, позван је и Мехмед Баждаревић.

На 17. Фудбал френдсу учествоваће кадетске екипе /играчи узраста до 17 година/ “Црвене звезде” и “Војводине” из Србије, “Ријеке” из Хрватске, Академије “Пандев” из Македоније, “Борца”, “Сутјеске” и “Жељезничара” из БиХ и никшићке “Сутјеске” из Црне Горе.

“Исти је састав као и прошле године, с тим што постоји могућност да као девета екипа учествује и `Гуан` из Пекинга. Контактирали смо преко Александара Јанковића, који је селектор Кине, знаћемо до понеђељка да ли ће успјети да организују долазак, а ако не ове године, онда идуће године”, додао је Аврамовић.

Он је истакао да се клубови који су учествовали на турниру у Фочи сами јављају да дођу поново, те да се намеће потреба за проширењем броја учесника.

Титулу на Фудбал френдсу, освојену прошле године, браниће бањалучки “Борац”.

СРНА

Поделите: