Search
Close this search box.

У Фочи одржана презентација за пољопривредне произвођаче

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске  – Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди, представили су нови Правилник о условима и начину остваривања подстицаја у пољопривреди за 2023. годину, пољопривредним произвођачима са подручја општине Фоча.

У Правилнику који је ступио на снагу у фебруару, детаљно су објашњени критеријуми које произвођачи морају да испуне уколико желе да аплицирају за подстицај.

Правилником који је ступио на снагу у фебруару, планирано је да буде обухваћен већи број пољопривредника у руралним крајевима, с циљем да се што више малих и средњих произвођача уведе у систем подршке.

Борис Миливојевић шеф подручне јединице ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди навео је да је за аграрни буџет Влада Републике Српске ове године издвојила 180 милиона КМ. Како је објаснио, највећи дио средстава иде за подршку текућој производњи, 108 милиона марака, док је износ од близу 57 милиона КМ планиран за капиталне инвестиције и рурални развој. У трећу групу мјера спадају системске и остале мјере за које је планирано издвајање од око 14 милиона КМ.

Из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС задовољни су одзивом пољопривредних произвођача са подручја општине, који су изразили спремност да се на овој презентацији упознају са могућим измјенама актуелног Правилника.

Поделите: