Search
Close this search box.

Ускоро рјешење проблема изградње пута Брод на Дрини – Шћепан Поље

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да би ускоро требало да буде ријешен проблем изградње магистралног пута Брод на Дрини –Фоча -Хум -Шћепан Поље.

Чубриловић је рекао да постоји добра воља потенцијалних инвеститора да у овој години потпишу уговоре са дефинисаним роковима и сигурним извором финансирања, уколико не почну радови.

Након састанка са начелником општине Фоча Миланом Вукадиновићем, Чубриловић је рекао и да ће Министарство уважити све захтјеве везане за инфраструктурне пројекте у Фочи, те додао да Влада Републике Српске остаје опредијељена да заврши пројекте за које су уговори већ потписани.

Он је навео да је Фоча једна од општина у којој студирају страни студенти, те да по том основу заслужује да њен Медицински факултет добије прилику да има сву пратећу инфраструктуру за даљи развој да не буду узалудни напори руководства и локалне заједнице и факултета.

Вукадиновић је рекао новинарима да је Влада претходне године кренула са рехабилитацијом и реконструкцијом путних праваца Брод на Дрини – Шћепан поље у дужини од 5,5 километара и Фоча – Драгочава у дужини 5,6 километара.

“Радује ме чињеница да ће путна комуникација према мјесној заједници Драгочава бити приведена крају, односно тих 5,6 километара ће бити асфалтирано у ширини од 5,5 метара, и то је нешто што је искорак у односу на све године у послијератном периоду”, навео је Вукадиновић.

Он је истакао да општина Фоча располаже низом природних ресурса, али да су основни лимитирајући фактор лоше путне комуникације.

“Мислим да је коначно дошло вријеме да овај крај у том дијелу буде максимално испоштован”, закључио је Вукадиновић.

СРНА

Поделите: