Search
Close this search box.

Потписан уговор о купопродаји земљишта за градњу станова за младе брачне парове

Општина Фоча и предузеће „Конструктор“, које је изабрано за извођача радова за изградњу зграде за младе брачне парове, потписали су уговор о купопродаји општинске парцеле на којој ће се овај објекат градити. Зграда са 55 станова градиће се у насељу Доње Поље, у близини зграде дјечијег вртића.

Жеља општине је да млади брачни парови добију своју прву стамбену јединицу по цијени од 1.350 КМ по метру квадратном. Остатак цијене коштања изградње општина ће субвенционисати властитим средствима заједно са Владом Српске, која је за ову намјену издвојила 800.000 КМ.

-Уколико су постојале неке сумње да ли ће се зграда правити, мислим да смо их овим чином одагнали. Та зграда ће се дефинитивно правити, извођач је потписао уговор и ми ћемо у наредним данима да прецизирамо детаље, да видимо којом динамиком ће се све одвијати, а да 55 младих породица добије своју прву стамбену јединицу-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Након прва два општинска позива, 42 млада брачна пара на прагу су да им буде одобрено учешће у овом пројекту. Са њима ће у наредном периоду бити закључени уговори и објављена коначна ранг листа, док ће за преосталих 13 станова општина расписати још један позив.

-Ова зграда је намијењена младим брачним паровима и подстицају пронаталитетне политике. Надамо се да ћемо кроз нови позив попунити и тих преосталих 13 станова-рекао је Вукадиновић.

Пред општином и извођачем радова остаје да потпишу још један уговор о дефинисању међусобних обавеза, након чега ће се стећи услови за добијање грађевинске дозволе и сам почетак градње.

-Зграда је предвиђена у спратности- сутерен, приземље, три спрата и поткровље са 55 стамбених јединица. Главним пројектом ће се дефинисати сви остали битни детаљи-навео је директор предузећа „Конструктор“ Бошко Ивановић.

Одлуку о изградњи зграде за младе брачне парове локални парламент усвојио је у априлу.

Поделите: