Search
Close this search box.

Пријем и награде за најбоље основце и средњошколце

Ученике генерације основних и средњих фочанских школа угостио је начелник општине Милан Вукадиновић. За књижице пуне петица и постигнуте резултате током протекле школске године најбољи ђаци новчано су награђени. Локална управа пратиће их и подржавати током будућег школовања.

Милица Перишић и Горан Брборић, најбољи су фочански средњошколци. Милица је ђак генерације Средњошколског центра, а Горан Богословије Светог Петра Дабробосанског. Обоје су за даље школовање изабрали Универзитет у Београду.

-Планирам да наставим студије на Електротехничком факултету у Београду. Захвална сам начелнику на помоћи и подршци, диван гест који ће нам свима служити за даље успјехе-рекла је Перишићева.

-Имао сам ту срећу да сам из Љубиња, а школовао сам се у Фочи. Све вријеме сам имао подршку обје општине и оба начелника. Свједоци смо да се пуно пажње и не придаје младима, зато овакве гестове умијемо да цијенимо. Трудићемо се да у Београду сва њихова очекивања и оправдамо. Школовање настављам на Богословском факултету и упоредо на Филолошком факултету, смјер италијански и српски језик и књижевност-рекао је Брборић.

Са титутлом ђака генерације, коју је претходно понијела током осмогодишњег школовања у ОШ „Веселин Маслеша“, Анђела Ивановић средњошколско образовање наставља у фочанској гимназији.

-Похваљени смо, препознати, указана нам је подршка од начелника, то ће нам дефинитивно дати инспирацију да будемо што бољи и у средњошј школи, а касније и током студија-казала је Ивановићева.

У локалној управи увијек спремни за сваки вид подршке младим талентима. Симболичне награде ту су као подстрек њиховим даљим постигнућима.

-Ово је најбоље што Фоча има. Желио сам да овим младим људима укажем један гест пажње, прије свега, да их охрабрим за даље и истакнем да општина води рачуна о њима. Увијек смо им на располагању и наставићемо да их подржавамо и пратимо током даљег школовања-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Уз честитке на постигнутим досадашњим резултатима, Вукадиновић је младима пожелио да их види са новим успјесима, у Фочи и Београду.

Поделите: