Search
Close this search box.

Одржана конференција беба

У Дјечијем парку у Светосавској улици, у присуству великог броја грађана синоћ је одржана манифестација “Конференција беба” чији је основни циљ промоција пронаталитетне политике, здравог и одговорног родитељства.

На конференцији је изабрано “Предсједништво беба”. Најмлађа пристуна беба, са пет дана старости, Мија Ћосић изабрана је за предсједника, а њени замјеници су Тина Паприца и Василије Ђого као најстарије бебе до годину дана. Титулу „Нај породице“ са четворо дјеце, понијела је породица Александра Црногорца. Поред изабраног предсједништва беба за наредних годину дана, била су организована  такмичења за дјецу и за њихове родитеље, а за све њих организатори су уз помоћ пријатеља конференције припремили пригодне поклоне.

Новчане награде им је у име Општине Фоча уручио је начелник Милан Вукадиновић и помоћник министра за породицу Босиљка Бошњак. За добру забаву на “Конференцији беба” побринули су се малишани Дјечијег вртића “Чика Јова Змај”, те аниматори Маша и Медо.

Општина Фоча настоји да максимално подржи повећање наталитета. Сваку новорођену бебу незапослених родитеља Општина дарива са 1000 КМ, а неизоставна је и финансијска подршка брачним паровима који се лијече од стерилитета, без обзира на број покушаја.

Као додатни подстицај младим брачним паровима из буџетских средстава суфинансирају се трошкови пренаталног теста за труднице у износу од 300 КМ и додијељује једнократна новчана помоћ у износу од 200 КМ, породицама са троје и више дјеце, од којих је једно дијете малољетно, за набавку зимнице или огрева.

Поделите: