Search
Close this search box.

Потписан уговор о финансирану реконструкције Градске пијаце

Општина Фоча и швајцарски Каритас потписали су уговор о заједничком финансирању реконструкције Градске пијаце, чија је укупна вриједност 90.000 КМ. Средства су обезбијеђена из општинског буџета и кроз пројекат „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горњодринске регије”.

Учешће Општине Фоча је 70.000КМ, док ће Каритас обезбиједити 20.000 КМ.

-Жеља нам је да грађани имају ријешено пијачно продајно мјесто, да повежемо пољопривреду и туризам, како би пољопривредници могли да излажу производе на одговарајућем простору. Расписали смо јавни позив за извођење радова и врло брзо очекујемо да ће радови бити изведени и да ће Градска пијаца коначно добити изглед какав заслужује да има-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

У швајцарском Каритасу истичу да је ријеч о наставку успјешне сарадње са локалном управом, која се огледа кроз отварање радних мјеста и подршку пољопривредницима, занатлијама, те развоју туризма.

-Кроз стварање лијепог амбијента и добре пијаце за локално становништво, желимо да корисницима, који су у претходном периоду добили грантове, омогућимо да изнесу своје производе и да их продају-рекао је замјеник директора Каритаса Златан Савић.

Он је нагласио да су сви досадашњи корисници грантова Каритаса и Општине Фоча били успјешни, те да ће кроз пројекат у овој години бити додијељено још 17 грантова помоћи.

Четворогодишњи пројекат „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горњодринске регије” на подручју Фоче и још шест општина у овој регији швајцарски Каритас проводи од 2019. године.

Поделите: