Search
Close this search box.

Вртић: Породица је темељ друштва

На стадиону у Доњем Пољу јуче је обиљежен Међународни дан породице, коме је присуствовало неколико стотина дјеце и родитеља. Успјешан организатор био је Дјечији вртић „Чика Јова Змај. Дјеца и родитељи су се такмичили, играли, цртали и дружили, а овим догађајем промовисане су највеће вриједности породице и потреба њеног очувања.

„Ко ће прије“ и „Скакање у врећи“, су дисциплине у којима су се такмичила дјеца са својим родитељима и уз пуно смијеха, игре и дружења на најљепши начин обиљежили Међународни дан породице.

Дјечија радост и раздраганост су најљепша слика и најбоља порука која је могла да се пошаље са једног оваквог догађаја.

Иако је само такмичење било у сасвим другом плану, проглашени су побједници. У дисциплини „Ко ће прије“, у својим групама су побиједили Павле Вуковић, Јован Вукадиновић, Вујадин Романић, Новак Пљеваљчић и Јован Бајловић, а у скакању у врећи најбољи су били Јован Чанчар, Сергеј Комленовић, Арсеније Јаковљевић, Сара Ковачевић и Анђела Вељовић.

Директорица вртића, Слађана Владичић наглашава да се Међународни дан породице у Фочи на овај начин обиљежава четврти пут. „Породица је мјесто гдје љубав почиње и никад се не завршава, јер љубав према дјеци нема свој крај. Све што чинимо, чинимо за дјецу, и вртић и локална заједница. Број ридитеља који су се одазвали је показатељ колико је наша свијест битна, а надам се да ће нас у наредним годинама бити још више, али и да ће више бити манифестација овог типа“, истакла је Владичићева.

„Ми смо свјесни да су ова дјеца будућност града, а њихови родитељи схватају потребу васпитања и одгајања дјеце на најздравији начин“, рекла је Оливера Елез, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности. „Није само важна пронаталитетна политика, да нас буде више, већ и политика да наша дјеца расту на најбољи могући начин у најбољим условима које им локална заједница може пружити, као и манифестацијама које стимулишу и бодре њихове родитеље за заједничко јачање и стварање здравог друштвеног амбијента“, каже Елезова.

Дјеца из јасличких група и њихови родитељи су правили рамове за породичне фотографије, чиме су и симболично указали на значај породице и његовање њених вриједности.

Извор: Радио Фоча

Поделите: