Search
Close this search box.

Никола Мојовић и ФК “Сутјеска” најбољи у 2021. години

Фудбалер Никола Мојовић најбољи је спортиста општине Фоча, а његов клуб „Сутјеска“ и шеф стручног штаба тог клуба Миљан Радановић најбољи су спортски колектив и тренер у 2021. години.

Награде најбољим спортистима, које је изабрала општинска комисија, уручене су синоћ у Градској дворани на традиционалној свечаности Спортског савеза Фоче.

Мојовић је у избору фудбалских тренера и капитена прволигашких клубова у прошлој сезони проглашен за најбољег играча Прве лиге Српске, а уједно је био и најбољи стријелац првенства и једини је фудбалер у историји овог такмичења који је објединио та два признања.

У Сутјеску се вратио када је клуб био у веома тешкој ситуацији и када је мало ко вјеровао да ће успјети да избори опстанак у Првој лиги, а уз његову помоћ фочански плаво-бијели не само да су остали прволигаш, већ у овој сезони играју као препорођени и у врху су табеле.

Предсједник ФК „Сутјеска“ Раде Васиљевић истакао је да у протеклој јесењој полусезони нису имали ниједан пораз у Фочи и да су једини клуб у БиХ који је све домаће утакмице одиграо у вечерњем термину.

Признање је уручено и најбољем спортисти за тешкоћама у развоју, каратисти „Љубишње“ Горану Ковачевићу, а ове године додијељено је седам награда за најперспективније спортисте.

Награђени су и најбољи појединци 16 спортских колектива, чланова општинског Спортског савеза, а занимљиво је да су се међу најбољима нашла двојица браће Мезбур- Махир као најбољи риболовац и Амел као најбољи тенисер.

Начелник општине Милан Вукадиновић, који је уручио награде најбољима, истакао је да је Фоча била и остала расадник спортских талената.

Он је навео да општина улаже знатна средства за спорт и да их је у прошлој години повећала за 50 хиљада на 430.000 марака.

“Наставићемо то да радимо јер заиста сматрам да сви ови млади људи заслужују пажњу, они су најбољи амбасадори наше општине и Републике Српске“, рекао је Вукадиновић.

Предсједник Спортског савеза Душко Рашевић истакао је да су спортисти успјели да се прилагоде условима које је диктирала епидемија вируса корона и да постигну значајне резултате.

„Срећан сам због успјеха фудбалера, направила се добра екипа, добар спој играча који су поникли у „Сутјесци“, уз добар рад тренера и свих у клубу резултат није изостао“, навео је Рашевић.

Као дио манифестације „Зима у Фочи, свечаност је, због повећаног броја заражених вирусом корона, одржана без присуства публике.

Поделите: