Search
Close this search box.

Начелник Милан Вукадиновић угостио студенте из Италије, Египта и земаља региона

Студенти из Италије и Египта, те земаља у региону, од новембра редовно похађају наставу медицине на Медицинском факултету у Фочи, првој високошколској установи у Српској која је лани увела студијски програм на енглеском језику. Пријем добродошлице страним студентима у Фочу приредио је начелник општине Милан Вукадиновић.

Двадесетчетворогодишњи Мухамед Нурудин из далеког Египта стигао је на студије у Фочу. Становника земље фараона и пирамида за кратко вријеме одушевила је јединствена фочанска природа, гостопримство људи, као и квалитет наставе.

Добродошлица и опредијељеност за сваки вид подршке и помоћи страним студентима стигла је од начелника општине Милана Вукадиновића.

-Студентима смо пожељели добродошлицу, желимо да им поручимо да се у Фочи осјећају као код куће и да им за све оно што им локална управа може понудити стојимо на располагању, како њима, тако и Медицинском факултету-рекао је Вукадиновић.

Студиј медицине на енглеском језику на Медицинском факултету у Фочи тренутно похађа девет студената из Италије и Египта и шест из земаља у региону. По завршетку визног поступка, придружиће им се још тринаест студената из југоисточне Азије, махом из Индије и Бангладеша, који за сада наставу прате „онлајн“.

Предавања страним студентима држи углавном домаћи наставни кадар и еминетни професори који наставу за медицину на енглеском држе у Београду и Новом Саду, са којима Медицински факултет у Фочи има дугогодишњу сарадњу.

Поред тога што су обезбијеђени сви услови за несметано одвијање наставе на енглеском језику, руководство Факултета у сарадњи са овдашњим Студентским домом побринуло се и за квалитетан смјештај и угодан боравак страних студената.

Студијски програм на енглеском језику траје шест година. Цијена године је 6.000 марака, што је до сада најповољније у региону и Европи.

 

Извор: Радио Фоча

Поделите: