Search
Close this search box.

Општину Фоча посјетила делегација братског Крагујевца

Начелник општине Милан Вукадиновић заједно са сарадницима угостио је представнике Града Крагујевца.

На састанку су присуствовали Борис Ковачевић помоћник градоначелника за међународну сарадњу и представници ватерполо клуба Раднички.

Тема радног састанка била је сарадња и активности у постојећим и новим пројектима у домену подстицања подузетништва, културе и спорта. С обзиром да Општина Фоча проводи низ пројеката који су намијењени предузетницима, гостима из Крагујевца представљене су потенцијалне инвестиционе локације за улагање у дрвну индустрију на подручју локалне заједнице.

Наченик Вукадиновић изразио је велико задовољство састанком и нагласио да је у потпуности спреман и отворен за даљу сарадњу са Градом Крагујевцем.

На радном састанку, утврђени су конкретни планови и активности у будућем периоду и заједничким пројектима. У првом реду истакнуте су могућности заједничког коришћења ИПА фондова за обје обале ријеке Таре и потенцијална сарадња у области туризма.

Представници општине Фоча, поводом манифестације Дани Републике Српске, недавно су посјетили Крагујевац и том приликом су дефинисали области у којима постоји простор за сарадњу два града пријатеља.

 

 

Поделите: