Search
Close this search box.

Начелник Вукадиновић честитао борцима крсну славу

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић честитао је српским борцима крсну славу Митровдан.

“С посебном захвалношћу и пијететом према учесницима Отаџбинско-одбрамбеног рата, Борачкој организацији Републике Српске честитам крсну славу Митровдан и њиховог заштитника Светог Димитрија.

Данас се присјећамо њихових херојских дјела на бранику отаџбине, жртава које су дали и светиња које су бранили. Присјетимо се и митровданских офанзива, Трескавице, пробоја за “Коридор живота” и многих других битака, које су постале симболи извлачења посљедњих атома снаге у одбрани нечега што сматрате најузвишенијим, а то је у овом случају била слобода. Те битке су постале симбол свих борби које је водила Војска Републике Српске, у складу са слободарском традицијом нашег народа.

Присјетимо се палих бораца, који су као полог дали своје животе за Републику Српску, што значи да су платили најскупљу цијену коју су могли. Зато су они најзаслужнији за одбрану Републике Српске и интереса српског народа и зато нико нема право да тргује Републиком Српском.

Такође, апелујем на све да пробамо да побољшамо друштвени статус демобилисаних бораца и њихових породица. Идеалну државу не можемо направити, али настојати да помогнемо што више – то можемо.

Увијек ћемо слати поруке мира, поштујући друге и другачије, али сви треба да знају да ћемо истрајати и у поштовању наших храбрих очева и гробова предака”, наводи се у честитки начелника Вукадиновића.

Поделите: