Search
Close this search box.

Амбасада Швајцарске у БиХ, Каритас и Фоча настављају сарадњу

 

Амбасада Швајцарске у БиХ, хуманитарна организација Каритас и Општина Фоча наставиће досадашњу успјешну сарадњу и заједничка улагања која ће омогућити развој привреде, договорено је на састанку начелника општине Милана Вукадиновића, амбасадора Швајцарске Данијела Хуна и представника Каритаса.

Разговарано је о улагањима у развој туризма, дрвопрераде и обновљивих извора енергије, те могућностима органске производње хране.

-Амбасадора Швајцарске упознали смо са нашим привредним и другим потенцијалима које општина Фоча може да понуди швајцарским инвеститорима. Највише нас је интересовало да презентујемо наш туристички потенцијал, Национални парк „Сутјеска“ и рафтинг ријеком Таром-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Истакнуто је да је Влада Швајцарске са швајцарским Каритасом подржала неколико пројеката у Фочи, те да се позитивна сарадња огледа кроз отварање нових радних мјеста и подршку у пољопривреди.

-Разговарали смо о економском и потенцијалу за приватна улагања. Настојаћемо да анимирамо швајцарске инвеститоре да овдје улажу, јер видимо да постоји велики потенцијал, управо у сектору туризма. Већ имамо човјека из Швајцарске који је у Фочи покренуо производњу сира и радујем се новом доласку како бисмо детаљније размотрили који су то потенцијали за улагања-рекао је амбасадор Швајцарске у БиХ Данијел Хун.

Учесници састанка обишли су текстилно предузеће „Мраз“ у које су швајцарски Каритас и Општина Фоча за запошљавање нових радника уложили нешто више од 100.000 КМ.

Поделите: