Search
Close this search box.

Донација Покрајинске владе Општини Фоча

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић данас је, заједно са директором Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Душком Ћутилом, уручио уговоре вредне девет милиона динара представницима институција и организација осам локалних самоуправа у Републици Српској и Федерацији БиХ, међу којима је и Општина Фоча.

Додјели уговора присуствовао је и Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић. Наведена средства, у износу од 1.700.000.00 динара, се дају као финансијска помоћ за унапређење капацитета, односно постављање вјештачке траве на помоћном стадиону – фудбалском терену у улици Бранка Радичевића у Фочи.

Средства која опредељује Покрајинска влада усмерена су за побољшање услова, опстанак и останак српског становништва у тим општинама. Донацијом од девет милиона динара обезбедиће се опрема за сензорну собу Удружења за децу са потешкоћама у развоју у Требињу, фудбалски терен у општини Фоча, теренско возило за Дом здравља у Невесињу, реконструкција Друштвеног дома у општини Оџак, набавка опреме за Ватрогасно друштво у Пелагићеву те обнова и градња помоћних објеката православних цркава у Бањалуци, Добоју као и манастира Веселиње у Гламочу.

„Покрајинска влада наставиће са подршком Србима ван матичне земље, а у прилог томе говори и увећање средстава којима располаже Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону за чак 80 одсто у односу на претходну годину, захваљујући чему се сви пројекти веома ефикасно спроводе“, поручио је Софић. Он је најавио да ће активности помоћи српском становништву бити проширене и на територије Словеније, Румуније, Хрватске, Мађарске, Црне Горе, Северне Македоније и Албаније.

 

Поделите: