Search
Close this search box.

У ФОЧИ ОБИЉЕЖЕНА ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА

У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета, начелник општине Фоча Милан Вукадиновић посјетио је малишане Дјечијег вртића “Чика Јова Змај”, Удружења за рад са дјецом “Клинцоград” и Сервис центра “Трачак наде”. У протеклим годинама традиција је била да начелник у свом кабинету уприличи пријем за најмлађе суграђане, али ове године као и прошле због епидемиолошке ситуације то није било могуће.

Начелник Вукадиновић са најмлађима је разговарао о њиховим правима, указао на важну улогу породице у укупном развоју дјетета и уручио пригодне поклоне. Такође, најавио да ће ове зиме малишани имати прилику да уживају у Зимзограду са клизалиштем, које ће бити постављено на Градском тргу.

Општина Фоча заједно са Дјечијим вртићем “Чика Јова Змај”, Удружењем за рад са дјецом “Клинцоград” и Сервис центром “Трачак наде” наставиће да пружа несебичну подршку за дјецу и породицу, посебно за социјално угрожене породице са подручја општине.

“Дјечија недјеља” обиљежава се сваке године у октобру, а циљ манифестације је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и прилика да се кроз различите културно-образовне и спортске активности чује њихов глас.

 

 

Поделите: