Search
Close this search box.

Пријем за најбоље фочанске основце и средњошколце

Начелник општине Милан Вукадиновић наградио је ученике генерације и вуковце основних школа „Свети Сава“ и „Веселин Маслеша“, Основне музичке школе и Средњошколског центра у Фочи, њихове разредне старјешине и директоре бесплатном сезонском картом на градском базену. Симболичним наградама препознају се и подстичу ученичка постигнућа, истакнуто је на пријему који је Вукадиновић организовао за најбоље фочанске основце и средњошколце.

Јелена Мандић, ђак је генерације ОШ „Веселин Маслеша“. Титулу најбоље понијела је и у Основној музичкој школи. Резултати и успјех које је остварила током деветогодишњег школовања сигурна су основа за даље образовање.

-Зато сам и уписала гимназију, медицина ме није привлачила, а надам се да ћу током будућег школовања одлучити шта даље желим да студирам-каже Мандићева.

Ученица генерације ОШ „Свети Сава“ је Нина Филиповић, док се међу вуковцима ове школе у чијем је фокусу изучавање информатике истиче Александар Гвозден.

-. Тренутно ћу да упишем гимназију. Углавном ми највише интересовања привлачи информатика, надам се да ћу то изабрати да студирам можда и негдје у иностранству-казао је Говозден.

Најбољи од свих матураната ове године је талентовани Димитрије Доброта, истакнути информатичар и математичар, који је током четворогодишњег школовања побрао бројне награде на такмичењима широм Европе.

-Још увијек нисам одлучио који факултет ћу да упишем, план је да то буде поље информатике. Највјероватније један од факултета у Србији, али још ћу да размислим-рекао је Доброта.

Ученичка постигнућа препознају и у локалној управи. Настоје да помажу најбоље и да их афирмишу како би своје знање примијенили у пракси.

-Раније смо наградили најбоље студенте и ђаке генерације за претходну годину. Сада нисмо заборавили ни основце и средњошколце. Симболично ће, као награду, да имају бесплатан улаз на Аквапарк током сезоне-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Уз честитку најбољим ђацима, Вукадиновић је поручио да ће Општина Фоча наставити да помаже и подржава талентоване ученике који су најбољи амбасадори ове локалне заједнице, али и цијеле РС.

Поделите: