Search
Close this search box.

Подршка инвестицијама у руралном туризму

Пројекат Европске уније ЕУ4АГРИ објавио је јавни позив вриједан 2,55 милиона КМ за подршку инвестицијама у рурални туризам у Босни и Херцеговини с циљем развоја економских активности у руралним подручјима, стварања нових и очувања постојећих радних мјеста, те очувања природне и културне баштине, одговарајући уједно и на потребе за опоравком од кризе проузроковане ЦОВИД-19 пандемијом.

Рок за подношење пријава је 21. децембар 2020. године до 15:00 часова.

Општи циљеви Позива:

  • Повећање степена диверзификације и развоја економских активности у руралним подручјима кроз развој пословних активности, уз могућност стварања нових радних мјеста и директно повећање прихода газдинстава и домаћинстава;
  • Постизање одрживог развоја и побољшање квалитета живота у руралним подручјима;
  • Боље повезивање актера у руралном туризму и унапређење и промоција туристичке понуде руралних подручја и пласирање домаћих производа путем туристичке понуде;
  •  Очување природне и културне баштине руралних подручја.

На предметни позив пријаве могу поднијети јединице локалне самоуправе, предузећа и предузетници који се баве пружањем туристичких услуга/производа. Пријаве се подносе искључиво у партнерству које чине подносилац пријаве и минимално три партнера.

Укупан буџет Позива износи 2,55 милиона КМ, док се износ бесповратних средстава по пројекту креће од 20 000 до 200 000 КМ.

Како се пријавити на јавни позив?

Информације о начину попуњавања и доставе пријаве се налазе у документу Смјернице за подносиоце пријава.

Преузмите документацију:

Прилог 1: Пријавни образац

Прилог 2: Буџет пројекта

Прилог 3: Логички оквир

Прилог 4: План активности

Прилог 5: Приходи и расходи партнерства

Прилог 6: Писмо намјере за суфинансирање пројекта (примјер)

Прилог 7: Изјава о партнерству

Прилог 8: Листа за провјеру достављене документације

Оквирну листу свих јавних позива пројекта ЕУ4АГРИ можете преузети овдје.

Прва инфо сесија везана за овај јавни позив бит ће одржана онлине преко Фацебоок странице пројекта ЕУ4Агри четвртак, 5. новембра 2020. године с почетком у 10:00.

Уколико имате потешкоћа са преузимањем или отварањем докумената/образаца, као и за сва додатна питања у вези овог позива, можете нас контактирати путем електронске поште, са јасно назначеним именом позива у предмету поруке, и то на сљедећу е-маил адресу: registry.ba@undp.org.

ЕУ4АГРИ је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20.25 милиона еура чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини. Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ и Чешка развојна агенција (ЦзДА).

Поделите: