Search
Close this search box.

Фоча угостила „Ноћне вукове“

Око 40 чланова мото-клуба „Ноћни вукови“ из Републике Српске и Србије, у оквиру видовданске вожње кроз Српску, продефиловало је централним улицама Фоче, након чега им је синоћ у рафтинг кампу „Гранд Тара“ приређен величанствен дочек. Боравак у Фочи искористили су за рафтинг Таром и обилазак Националног парка

Због пандемије вируса корона и ограничења броја учесника на 50, у овогодишњој тродневној тури „Видовдан 2020 – путевима Српске” изостали су бројни мотоциклисти из Русије, Бјелорусије, Македоније, Црне Горе, Бугарске и других европских земаља, рекао потпредсједник огранка „Ноћних вукова“ из Републике Српске Горан Тадић.

 

-Уз сва ограничења успјели смо да се организујемо и са нама су ове године само браћа из Србије. Вожњом кроз Српску сваке године обиљежавамо веома значајан и један од највећих празника Видовдан, који је крсна слава Војске Републике Српске. Ово је прилика да сву нашу браћу широм свијета упознамо са Српском-додао је Тадић.

Он је истакао да је већина чланова овог мото-клуба из Републке Српске учествовала у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, те да је ријеч о људима који држе до православља, нагласивши да њихови чланови не могу бити људи који имају криминални досије.

 

 

Начелник општине Фоча Радисав Машић изразио је задовољство што су одабрали рафтинг Таром и што је Фоча имала прилику да угости једну од најпознатијих свјетских мотоциклистичких група.

-Вирус корона је спријечио долазак многих из других држава. У Фочи је боравило око 40 бајкера и потрудили смо се да им будемо добри домаћини. Мислим да су се лијепо провели на рафтингу на ријеци Тари-рекао је Машић.

 

 

Да су „Ноћни вукови“ препознатљиви и добродошли на овим просторима показао је синоћњи дочек у фочанском рафтинг кампу „Гранд Тара“. Домаћини су се потрудили да им уз пригодну кореографију, величанствен ватромет, бакљаду и поклоне захвале и одају признање.

-Потрудили смо се да их дочекамо на најбољи начин и ово је мало у односу на то што они заслужују, јер су патриоте који чувају своју Цркву и свој народ- рекао је домаћин дружења у рафтинг кампу Филип Марковић.

 

 

Након Фоче, седмо традиционално путовање кроз Републику Српску, наставља се данас према Требињу, гдје ће мотоциклисти из Српске и Србије сутра присуствовати обиљежавању Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука.

 

Поделите: