Search
Close this search box.

Жене које су прошле курс шивења сашиле 7.250 маски за Фочу и Горажде

Жене из општина Фоча и Фоча-Устиколина, које су прошле обуку за шивење Удружења за помоћ и развој „Хајде“ из Сарајева, сашиле су 7.250 заштитних маски, а набавку материјала и посао израде маски финансирала је Амбасада Њемачке у БиХ са 5.000 евра.

Општини Фоча је намијењено 3.250 маски, а општинама Фоча-Устиколина и Горажде у Босанско-подрињском кантону 4.000 маски.

У Фочи је раније обуку за шивење успјешно завршило пет жена, које су добиле шиваће машине, а уз тај пројекат Удружење „Хајде“ реализовало је и пројекат обуке фочанских удружења за израду интернет страница.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча Бранка Саламадија навела је да је ово наставак пројекта курса шивења, који је, такође, финансирала Амбасада Њемачке у БиХ.

„За Универзитетску болницу Фоча иде 2.500 маски, а 750 за општински Кризни штаб. Ово је један у низу пројеката које реализујемо захаваљујући донатору Амбасади Њемачке, као и Удружењу „Хајде“, рекла је Саламадија.

Заштитне маске које је добио кризни штаб биће подијељене пољопривредницима и становницима на сеоском подручју и то посредством предсједника мјесних заједница, као и рaдбницима „Комуналца“.

Маске ће се дијелити и на градској пијаци у суботу.


Поделите: